0 0
Cordon bleu van kipfilet

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
De cordon bleu
400g Kipfilet
2plakken Schouderham
2plakken Jonge kaas
75g Bloem
1tl Paprikapoeder
1tl Knoflookpoeder
1tl Uienpoeder
1tl Zwarte peper
1tl Zeezout
75g Paneermeel
75g Panko
2st Eieren
Voor ernaast
200g Andijvie
125g Gerookte spekjes
1st Ui
2st Knoflook
15g Manchego
1st Zoete aardappel
2st Aardappelen

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cordon bleu van kipfilet

Kenmerken:

    Niet moeilijk en heerlijk knapperig

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemakkelijk

    Ingrediënten

    • De cordon bleu

    • Voor ernaast

    Samenvatting

    Delen

    Een cordon bleu past altijd goed bij een simpel AVG’tje (aardappelen, vlees en groenten) doordeweeks.

    Eerder kocht ik de cordon bleu kant en klaar in de supermarkt. Het is niet te vergelijken als je het zelf maakt. Het is niet moeilijk en zo veel lekkerder! Zeker als je zelf een dubbele paneerlaag kan aanbrengen. In dit recept heb ik kipfilet gebruikt omdat ik dit toch wel lekkerder vind dan een varkenslapje. De jonge kaas kun je ook vervangen door je favoriete kaas, your pick!

    Ik heb als bijgerecht andijvie en aardappeltjes gedaan. Veel plezier met koken en laat hieronder weten wat je er van vindt!



    Stappen

    1
    Klaar

    Aardappels voorkoken

    Je aardappelen duren het langste. Begin met deze voor te koken! Laat ze ongeveer 10 minuten in kokend water liggen en spoel daarna met koud water af. Snijd ze daarna in grove stukken en bak ze lekker krokant in de zonnebloemolie met een beetje peper en zout.

    2
    Klaar

    Voor de cordon bleu begin je met de kip in te snijden. Leg de kip op de snijplank en leg je hand erop. Snijd dan horizontaal in de kip tot ongeveer 2cm van de andere kant. Je moet de kip dus niet helemaal doorsnijden. Rol de kaas in de ham en leg het dan in de kipfilet. Prik er een cocktail prikker aan de zijkant er doorheen om de kipfilet dicht te houden. Strooi er nog een beetje peper en zout overheen en leg de kipfilets even aan de kant. Ga verder met de andere voorbereidingen.

    Snijd de ui in halve ringen en snijd de andijvie in reepjes. Je kunt dit uiteraard ook gesneden kopen in de winkel. De knoflook pers je straks tijden het bakken. Dit bijgerecht ga je dadelijk tegelijk bakken met de cordon bleu.

    Tip:
    Als je een wat kleiner stukje kipfilet hebt, dan kun je deze ook verdere platslaan met een vleeshamer. Leg de kipfilet dan tussen bakpapier voordat je erop gaat slaan.

    3
    Klaar

    Paneren

    Klop de eieren los in een kommetje en zet 3 borden klaar voor de bloem, panko en paneermeel. Mix door de bloem de knoflook-, paprika- en uienpoeder.

    Haal de kipfilet eerst door de bloem en dan door het ei. Daarna door het paneermeel en nog een keer door het ei en als laatste door de panko. Zo heb je een lekkere dubbel gepaneerde cordon bleu!

    4
    Klaar

    Bakken maar!

    Zet een koekenpan en een wokpan op het vuur en doe hier een scheut olie in. Bak de cordon bleu mooi goudbruin in de koekenpan. Tegen het einde van het bakken kun je het vuur lager doen en een klontje boter toevoegen. Hoeft niet, maar vind ik altijd wel erg lekker!

    Tegelijkertijd kun je aan de gang met de wokpan. Bak daar eerst de spekjes 1 minuut in voordat je de ui erbij doet. Pers ook de knoflook erover uit. Als laatste voeg je de andijvie toe, dit hoeft maar hooguit 2 minuten mee te bakken.

    Als het goed is zijn je aardappeltjes al lekker knapperig gebakken en je cordon bleu ook. Serveren en smullen maar!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Rijstvel loempia’s met garnalen
    Broodje kalkoenfilet
    volgende
    Italiaanse bol ‘gezond’ met kalkoenfilet
    vorige
    Rijstvel loempia’s met garnalen
    Broodje kalkoenfilet
    volgende
    Italiaanse bol ‘gezond’ met kalkoenfilet
    Hulp nodig?