Ingrediënten
-
0.5st Prei
-
0.5st Rode ui
-
50g Hamreepjes
-
50g Gerookte spekjes
-
2el Crème fraîche
-
1 rol Flammkuchendeeg
-
1tl Bieslook
Samenvatting
Een flammkuchen recept hadden we nog niet online staan. Dit is het eerste recept voor flammkuchen en het is zeer eenvoudig om te maken. In dit recept heb ik niet zelf het deeg gemaakt voor de flammkuchen. Je kunt deze in een rol kopen bij de supermarkt. Hier haal je 3 grote vellen uit.
Je zou dit gerecht ook in de oven kunnen klaarmaken. In mijn geval heb ik het op de BBQ klaargemaakt. Wat ik je wel echt kan aanraden voor een mooi resultaat is een pizzasteen. Deze laat je vanaf het begin warm worden in de oven/BBQ. De flammkuchen is erg snel klaar en heerlijk knapperig. Als je er geen 1 hebt, dan kun bijvoorbeeld HIER kijken.
Stappen
1
Klaar
|
Zet nu eerst de BBQ/oven aan en laat deze voorverwarmen tot 230°C. Zet ook gelijk de pizzasteen erin. Deze moet gelijk mee opwarmen. |
2
Klaar
|
Snijd de prei en rode ui in halve ringen. Snijd ze mooi dun. |
3
Klaar
|
Zet een koekenpan op het vuur en bak de gerookte spekjes uit. Leg ze daarna op een bord op een vel keukenpapier om uit te lekken. |
4
Klaar
|
Pak nu het deeg erbij. Rol het deeg voor de flammkuchen uit en snijd er een vel af. |
5
Klaar
|
Verdeel een handje vol gesneden prei en ui over de creme fraiche. Verdeel daarna hamreepjes en de spekreepjes. |
6
Klaar
|
|
7
Klaar
|
Herhaal stap 4 tm 6 voor de overige vellen deeg. Thats it! |