0 0
Flammkuchen van de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
0.5st Prei
0.5st Rode ui
50g Hamreepjes
50g Gerookte spekjes
2el Crème fraîche
1 rol Flammkuchendeeg
1tl Bieslook

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Flammkuchen van de BBQ

Kenmerken:
    Keuken

    Heerlijke snack van de BBQ

    • 10min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Een flammkuchen recept hadden we nog niet online staan. Dit is het eerste recept voor flammkuchen en het is zeer eenvoudig om te maken. In dit recept heb ik niet zelf het deeg gemaakt voor de flammkuchen. Je kunt deze in een rol kopen bij de supermarkt. Hier haal je 3 grote vellen uit.

    Je zou dit gerecht ook in de oven kunnen klaarmaken. In mijn geval heb ik het op de BBQ klaargemaakt. Wat ik je wel echt kan aanraden voor een mooi resultaat is een pizzasteen. Deze laat je vanaf het begin warm worden in de oven/BBQ. De flammkuchen is erg snel klaar en heerlijk knapperig. Als je er geen 1 hebt, dan kun bijvoorbeeld HIER kijken.



    Stappen

    1
    Klaar

    Zet nu eerst de BBQ/oven aan en laat deze voorverwarmen tot 230°C. Zet ook gelijk de pizzasteen erin. Deze moet gelijk mee opwarmen.

    2
    Klaar

    Snijd de prei en rode ui in halve ringen. Snijd ze mooi dun.

    3
    Klaar

    Zet een koekenpan op het vuur en bak de gerookte spekjes uit. Leg ze daarna op een bord op een vel keukenpapier om uit te lekken.

    4
    Klaar

    Pak nu het deeg erbij. Rol het deeg voor de flammkuchen uit en snijd er een vel af.
    Besmeer het oppervlak met de crème fraiche

    5
    Klaar

    Verdeel een handje vol gesneden prei en ui over de creme fraiche. Verdeel daarna hamreepjes en de spekreepjes.

    6
    Klaar

    Als de oven is voorverwarmd, dan plaats je het vel op de hete pizzasteen. Het zal ongeveer 3 minuten duren voordat het deeg lekker knapperig is geworden. Haal het er dan uit en snijd het in 4 stukken.

    7
    Klaar

    Herhaal stap 4 tm 6 voor de overige vellen deeg. Thats it!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Pepersaus recept met room
    volgende
    Stampot rauwe andijvie met spekjes
    vorige
    Pepersaus recept met room
    volgende
    Stampot rauwe andijvie met spekjes
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here