0 0
Vers gestoomde Bao Bun

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
7g Gist
130ml Water
500g Bloem
15g Kristalsuiker
2tl Zout
130ml Halfvolle Melk
2el Olijfolie
2el Rijstazijn

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vers gestoomde Bao Bun

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Heerlijk verse bao buns

  • 90min
  • Porties 16
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Check dit recept voor je eigen gemaakt bao buns! Superlekker met bijvoorbeeld Pulled Chicken of met Pulled Pork. Qua handelingen is het niet veel werk om je eigen bao buns te maken, maar het meeste tijd zit in de rijstijd.

Stappen

1
Klaar

Meng de gist en (lauwwarm)water in een kom en laat het 5 minuten staan, totdat het schuimig wordt.
Meng in een andere kom de bloem, suiker en zout.

2
Klaar

Voeg het gistmengsel, melk, olijfolie en rijstazijn toe aan de droge ingrediënten en meng tot een deeg.
Kneed het deeg op een licht bebloemd oppervlak gedurende 10 minuten, totdat het zacht en elastisch is.

3
Klaar

Laat het deeg afgedekt ongeveer 45-60min rusten.

4
Klaar

Verdeel het deeg in gelijke stukken en vorm er ballen van. Rol elk stukje deeg uit tot een ovale vorm en vouw het in de helft.
Leg de gevouwen buns op stukjes bakpapier en laat ze 15 min rijzen. Dek ze wel af met een theedoek zodat het deeg niet uitdroogt

5
Klaar

Stoom de buns in een stoommandje gedurende 10-12 minuten, totdat ze zacht en luchtig zijn.
Serveer ze met bijvoorbeeld pulled chicken of pulled pork. Deze recepten kun je ook op de website vinden.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Buffel burrata met orzo
volgende
Bao bun met pulled chicken
vorige
Buffel burrata met orzo
volgende
Bao bun met pulled chicken
Hulp nodig?