0 0
Stampot rauwe andijvie met spekjes

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Andijvie
200g Zoete aardappel
400 Aardappelen Kruimig
1st Rookworst
100g Gerookte spekjes
100ml Volle melk
1el Mosterd
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stampot rauwe andijvie met spekjes

Kenmerken:

    Simpel oer-Hollands recept

    • 20min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    De stamppot is niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. Het is een heerlijke maaltijd om te eten in deze koude winterse weken. Op de website kun je meerdere stamppot recepten en dit is variant met rauwe andijvie. Het is een lekker romige stamppot waar de zoete aardappel een verrassende smaak geeft.

    Zelf heb ik de andijvie er rauw bij gedaan. Je kunt er ook voor kiezen om deze eerst nog even kort te roerbakken voordat je deze erbij doet. In dit recept heb ik standaard Engelse mosterd gebruikt. Als je de voorkeur er voor hebt, dan volstaat grove mosterd ook!

    Stappen

    1
    Klaar

    Start met het schillen van de kruimige en zoete aardappelen en was ze eventjes. Doe ze dan in een pan met water en kook ze tot ze gaar zijn. Dit zal ongeveer 10-15 min duren. Je kunt ook de kooktijd verkorten door de aardappelen in kleinere stukken te snijden.

    2
    Klaar

    Zet ondertussen ook een pannetje water op en verwarm hier de rookworst. Dit zal een kleine 10min duren. Zorg dat het water in ieder geval niet kookt.

    3
    Klaar

    Nu alles in het water ligt om te verwarmen of te garen, kun je de gerookte spekjes uitbakken. Pak hiervoor een koekenpan en bak ze uit in een beetje olie. Laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier tot gebruik.

    4
    Klaar

    Zodra de aardappelen gaar zijn, dan kun je ze afgieten. Als je met een vork gemakkelijk in de aardappel kan prikken, dan zijn ze gaar.
    Als je ze hebt afgegoten, dan kun je ze prakken. Giet er gelijkertijd dan ook de volle melk en de mosterd erbij.

    5
    Klaar

    Doe nu de rauwe andijvie erbij en breng het verder op smaak met peper en zout. Nu alleen nog de worst snijden en thats it!
    Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Flammkuchen van de BBQ
    volgende
    Bananencake met chocolade en pecannoten
    vorige
    Flammkuchen van de BBQ
    volgende
    Bananencake met chocolade en pecannoten
    Hulp nodig?