Ingrediënten
-
400g Andijvie
-
200g Zoete aardappel
-
400 AardappelenKruimig
-
1st Rookworst
-
100g Gerookte spekjes
-
100ml Volle melk
-
1el Mosterd
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
De stamppot is niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. Het is een heerlijke maaltijd om te eten in deze koude winterse weken. Op de website kun je meerdere stamppot recepten en dit is variant met rauwe andijvie. Het is een lekker romige stamppot waar de zoete aardappel een verrassende smaak geeft.
Zelf heb ik de andijvie er rauw bij gedaan. Je kunt er ook voor kiezen om deze eerst nog even kort te roerbakken voordat je deze erbij doet. In dit recept heb ik standaard Engelse mosterd gebruikt. Als je de voorkeur er voor hebt, dan volstaat grove mosterd ook!
Stappen
1
Klaar
|
Start met het schillen van de kruimige en zoete aardappelen en was ze eventjes. Doe ze dan in een pan met water en kook ze tot ze gaar zijn. Dit zal ongeveer 10-15 min duren. Je kunt ook de kooktijd verkorten door de aardappelen in kleinere stukken te snijden. |
2
Klaar
|
Zet ondertussen ook een pannetje water op en verwarm hier de rookworst. Dit zal een kleine 10min duren. Zorg dat het water in ieder geval niet kookt. |
3
Klaar
|
Nu alles in het water ligt om te verwarmen of te garen, kun je de gerookte spekjes uitbakken. Pak hiervoor een koekenpan en bak ze uit in een beetje olie. Laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier tot gebruik. |
4
Klaar
|
Zodra de aardappelen gaar zijn, dan kun je ze afgieten. Als je met een vork gemakkelijk in de aardappel kan prikken, dan zijn ze gaar. |
5
Klaar
|
Doe nu de rauwe andijvie erbij en breng het verder op smaak met peper en zout. Nu alleen nog de worst snijden en thats it! |