Ingrediënten
-
8st Coquille
-
0.5st Witlof
-
20g Roomboter
-
1el Sojasaus
-
1el Honing
-
2st Eidooier
-
30ml Cava
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Een heerlijk product uit de zee: de coquille! Ook wel bekend als de sint-jacobsschelp. Het is een mooi vlezig product en niet moeilijk te maken. Heerlijk om dit coquille recept als voorgerecht te serveren.
Het verrassende in dit recept is de mousse van cava. Die is echt heerlijk! En ja, schenk ook lekker een glaasje voor jezelf in! ?
Je kunt de cava ook vervangen door een ander mousserende wijn. Dit kan dus een champagne of prosecco zijn.
Stappen
1
Klaar
|
Dep de coquilles droog en bestrooi ze met wat peper en zout. Verwijder de onderkant van de witlof en was ze onder kraanwater. Snijd de witlof in dunne reepjes over de lengte. |
2
Klaar
|
De mousseZet een steelpannetje wat een laag water op het vuur. En zet hier een hittebestendige kom op. Doe hier de eidooiers en de honing in de kom met de sojasaus. Klop dit los met de garde en schenk de cava er geleidelijk bij. Je zult zien dat tijdens het verwarmen het een vastere vorm gaat krijgen. Dan is je mousse klaar! |
3
Klaar
|
De coquillesVerhit in een koekenpan een beetje olie en de smelt de boter. Zet het vuur hoog en bak de coquille aan beide kanten bruin. Na ongeveer 2-3minuten per kant zijn ze gaar. Dit hangt natuurlijk af van de dikte van je product. Je kunt er halverwege nog een beetje sojasaus bij doen voor de smaak. |
4
Klaar
|
Serveer het op een bord met nog een beetje sojasaus en eetsmakelijk! |