Ingrediënten
-
40g Roomboter
-
Esdoornsiroop
-
Beslag
-
5g bakingsoda
-
16g Bakpoeder
-
8g Vanillesuiker
-
300ml Halfvolle Melk
-
2st Eieren
-
230g Bloem
-
0.5tl Zeezout
Samenvatting
Check dit recept voor heerlijke American Pancakes. Met eenvoudige ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, zullen deze pannenkoeken je ontbijt omtoveren tot een feestelijke ervaring. Zachte, luchtige stapels perfect goudbruine pannenkoeken wachten op je, en ze zijn zo gemakkelijk te maken dat je dit recept keer op keer zult willen herhalen.
De combinatie van romige roomboter, heerlijke esdoornsiroop en een vleugje vanille geeft deze pannenkoeken een onweerstaanbare smaak. Met een subtiele hint van zeezout om de zoetheid in evenwicht te brengen, zullen zelfs de meest veeleisende eters genieten van deze smakelijke traktatie. Dus laten we aan de slag gaan en samen een stapel heerlijke Amerikaanse pannenkoeken maken!
Stappen
1
Klaar
|
BeslagDoe al de ingrediënten van het beslag in een kom en mix het helemaal glad. |
2
Klaar
|
Zet nu een koekenpan op het vuur en doe hier de boter in. Zet het vuur op middelhoog en wacht tot de pan warm is geworden. |
3
Klaar
|
Gebruik een grote lepel, bijvoorbeeld een soeplepel, en pak een schep van het beslag. Giet het in de pan tot je een kleine pannenkoek krijgt van ongeveer 15cm. Laat het een paar minuten op 1 kant liggen en draai het dan om. Zorg dat bijna kanten bruin gebakken zijn, dan zijn ze lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Herhaal deze stap tot het beslag op is. |
4
Klaar
|
Als de pannenkoeken klaar zijn, dan stapel je ze op een bord. Giet daarna de esdoornsiroop van bovenaf over de pancakes heen. GGeniet nu van je heerlijke zelfgemaakt American Pancakes! |