Ingrediënten
-
2st Ui
-
1st Puntpaprika
-
2st Winterpeen
-
2st Zoete aardappel
-
4st Knoflook
-
1st Prei
-
60g Bloem
-
500ml Kippenbouillon
-
200g Crème fraîche
-
15g Verse Peterselie
-
150g Doperwten
-
1st Hartige taart deeg
-
500g Kippendijen
-
1el Worcestersaus
-
Zeezout
-
Zwarte peper
-
1st Eidooier
Samenvatting
Als je zelf een heerlijke chicken pot pie wilt maken, zijn er veel recepten beschikbaar. Maar voor mij is dit een lekkere combinatie. Check dit heerlijke recept van chicken pot pie en ontdek hoe je thuis zelf een smakelijke taart kunt maken. Het maken van dit gerecht vergt even wat tijd en aandacht, maar het eindresultaat is het zeker waard! Met de romige groentenmix is chicken pot pie een maaltijd die je keer op keer opnieuw wilt maken. Dus waar wacht je nog op?
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingSnijd de ui en paprika in kwart reepjes. Pak daarna de prei erbij en snijd deze in halve ringen. Schil dan de winterpeen en zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. |
2
Klaar
|
Pak een diepe pan en voeg een scheutje olie toe. Fruit hier eerst de ui en paprika in tot ze een beetje zacht worden met een beetje peper en zout. Ze worden zacht na een kleine 5 minuten. Pers de knoflook en voeg dit eraan toe. Voeg dan de winterpeen en zoete aardappel aan toe en bak nog eens 5 minuten mee. |
3
Klaar
|
Voeg als laatste de prei toe en de bloem. Bak de bloem aan en voeg daarna geleidelijk de kippenbouillon eraan toe. Het wordt nu een soort sausje. Hak de peterselie grof en voeg dit eraan toe samen met de doperwten. Zet het vuur onder de pan uit, voeg de crème fraiche toe, en roer het er goed doorheen. |
4
Klaar
|
Verwarm eerst de oven voor tot 200°C. Snijd de kippendijen in hapklare stukjes en kruid het met peper, zout en worcestersaus. Bak het daarna goudbruin en voeg het toe aan het mengsel. |
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|