Ingrediënten
-
300g Digestive
-
150g Roomboter
-
1.5tl Kaneelpoeder
-
600g Monchou
-
2el Bloem
-
175g Witte basterdsuiker
-
3st Eieren
-
150g Crème fraîche
-
1stokje Vanille
-
Zeezout
-
2el Custard
-
180g Slagroom
-
0.5 zakje Vanillesuiker
Samenvatting
Cheesecake is toch wel een favoriet van mij als het gaat over taarten. Je moet wel geduld hebben met dit recept, omdat het 4uur lang in de koelkast moet staan voordat je het kan serveren. Zorg dus dat je op tijd begint, zodat het klaar is met de koffie/thee :)!
Ook erg lekker om er nog een toefje slagroom bij te serveren of een beetje jam.
Benodigdheden:
– Keukenmachine / staafmixer
Stappen
1
Klaar
|
De bodemZet de oven alvast aan om voor te verwarmen tot 120°C. Pak een springvorm en bedek de bodem met bakpapier en vet de randen in met boter. Verkruimel de digestive in de keukenmachine of met de staafmixer. Smelt de roomboter en voeg deze samen met de kruimels. Doe hier de kaneelpoeder bij en meng dit goed door elkaar. Verdeel dit over de bodem en druk het goed aan. Zet het nog eventjes in de koelkast. Je haalt het er weer uit zodra je klaar bent met je cheesecake mengsel. |
2
Klaar
|
Cheesecake mengsel stap 1Bak een kom en doe daar de Monchou, bloem, witte basterdsuiker, eieren en Crème Fraîche in. |
3
Klaar
|
Cheesecake mengsel stap 2Pak een andere kom en meng daar de custard, verse slagroom en vanillesuiker tot een gladde massa. |
4
Klaar
|
Haal de springvorm weer uit de koelkast en doe hier het cheesecake-mengsel in. Zet de cheesecake nu midden in de oven voor ongeveer 1:15u. De cheesecake is klaar als de randen lichtbruin worden. Als de oventijd klaar is, dan zet je de oven uit en laat je de cheesecake er nog even instaan. Zet de klep van de oven een stukje open en laat het gezamenlijk afkoelen. Na ongeveer 20minuten haal je de cheesecake eruit en zet je het nog voor 4 uurtjes in de koelkast. |