0 0
New York Cheesecake

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
300g Digestive
150g Roomboter
1.5tl Kaneelpoeder
600g Monchou
2el Bloem
175g Witte basterdsuiker
3st Eieren
150g Crème fraîche
1stokje Vanille
Zeezout
2el Custard
180g Slagroom
0.5 zakje Vanillesuiker

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

New York Cheesecake

Kenmerken:

    Niet goed voor de lijn, maar megalekker!

    • 6uur
    • Porties 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Cheesecake is toch wel een favoriet van mij als het gaat over taarten. Je moet wel geduld hebben met dit recept, omdat het 4uur lang in de koelkast moet staan voordat je het kan serveren. Zorg dus dat je op tijd begint, zodat het klaar is met de koffie/thee :)!

    Ook erg lekker om er nog een toefje slagroom bij te serveren of een beetje jam.

    Benodigdheden:
    – Keukenmachine / staafmixer



    Stappen

    1
    Klaar

    De bodem

    Zet de oven alvast aan om voor te verwarmen tot 120°C. Pak een springvorm en bedek de bodem met bakpapier en vet de randen in met boter. Verkruimel de digestive in de keukenmachine of met de staafmixer. Smelt de roomboter en voeg deze samen met de kruimels. Doe hier de kaneelpoeder bij en meng dit goed door elkaar. Verdeel dit over de bodem en druk het goed aan. Zet het nog eventjes in de koelkast. Je haalt het er weer uit zodra je klaar bent met je cheesecake mengsel.

    2
    Klaar

    Cheesecake mengsel stap 1

    Bak een kom en doe daar de Monchou, bloem, witte basterdsuiker, eieren en Crème Fraîche in.
    Snijd het vanillestokje over de lengte en schraap de vanille eruit en voeg het toe in de kom. Voeg er nog een snufje zout aan toe en meng het met de staafmixer tot een gladde massa.

    3
    Klaar

    Cheesecake mengsel stap 2

    Pak een andere kom en meng daar de custard, verse slagroom en vanillesuiker tot een gladde massa.
    Schep de inhoud van deze kom door het Cheesecake mengsel uit de vorige stap. Doe de met behulp van een spatel.

    4
    Klaar

    Haal de springvorm weer uit de koelkast en doe hier het cheesecake-mengsel in. Zet de cheesecake nu midden in de oven voor ongeveer 1:15u. De cheesecake is klaar als de randen lichtbruin worden. Als de oventijd klaar is, dan zet je de oven uit en laat je de cheesecake er nog even instaan. Zet de klep van de oven een stukje open en laat het gezamenlijk afkoelen. Na ongeveer 20minuten haal je de cheesecake eruit en zet je het nog voor 4 uurtjes in de koelkast.
    That's it! Geniet ervan en laat het mij weten hoe het is geworden!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Hamburger met blauwe kaas en aubergine
    volgende
    Nutella Swirl Koekjes
    vorige
    Hamburger met blauwe kaas en aubergine
    volgende
    Nutella Swirl Koekjes
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here