0 0
Wildburger van zwijn met paddestoelen

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Gehaktmengsel
500g Wild Zwijn gehakt
2el Donkere basterdsuiker
1tl Knoflookpoeder
1tl Uienpoeder
1el Worcestersaus
1tl Zwarte peper
0.5tl Zeezout
Paddenstoelen
100g Cantharellen
100g Kastanjechampignons
100g Shiitake
2st Knoflook
1takje Verse Rozemarijn
2takjes Verse Tijm
Rest
8st Hamburgerbroodjes
8plakken Ontbijtspek
4st Ui
1el Basterdsuiker
Veldsla
Roomboter

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wildburger van zwijn met paddestoelen

Kenmerken:
  • Wild

Een heerlijk wildrecept!

  • 30min
  • Porties 8
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Gehaktmengsel

  • Paddenstoelen

  • Rest

Samenvatting

Delen

Een heerlijke manier om van wild te genieten. Het gehakt van het wild zwijn is lekker vettig en daarmee perfect om er een burger van te maken. Het gehakt van het wilde zwijn is lekker zoetig gekruid. Vaak gebruik je ook iets van een zoet ingrediënt als je wild aan het bereiden bent. In dit geval zit er suiker door het wild zwijn gehakt heen.

In dit wildrecept heb ik kleine hamburgerbroodjes gemaakt. Daarmee is het dus ook perfect om als hapje of als voorgerecht. Als je het als hoofdgerecht wilt serveren, dan kun je het dubbele gewicht per bal aanhouden en 4 hamburger broodjes kopen i.p.v. 8 kleine. De balletjes ‘smash’ je daarna in de pan of op de bakplaat. Het moet in ieder geval een vlakke ondergrond zijn. Ik heb zelf een bakplaat als DEZE thuis in mijn buitenkeuken. Zeker aan te raden!

Bij deze wildburger heb ik gekarameliseerde ui gedaan en paddenstoelen. Dit is een mix van cantharellen, kastanjechampignons en shiitake. Super lekker combinatie bij wild.

Wil je iets anders lekkers maken van wild, check dan ook de andere wildrecepten op de website HIER.



Stappen

1
Klaar

Het kruiden van je gehakt

Mix alle ingrediënten voor het gehaktmengsel in een kom. Daarna maak je ballen van ongeveer 60g en leg ze eventjes aan de kant. Als je burgers van een normale grote wilt maken, maak dan ballen van 120g.

2
Klaar

Broodjes roosteren

Begin alvast met het roosteren van de broodjes. Dan hoef je dat dadelijk niet tijden het koken te doen. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de binnenkant in een droge koekenpan. Als je een broodrooster hebt, dan zou je ze ook daarin kort kunnen roosteren natuurlijk.

Bak ook alvast de ontbijtspek uit en laat deze uitlekken op een stuk keukenrol tot je het eten gaat serveren.

3
Klaar

Snijd de ui in halve ringen en zet deze alvast om middelhoog vuur met een scheut olie. Strooi en dan zeezout overheen en laat ze rustig karameliseren. Als de uien wat zachter worden, dan voeg je er een klont boter aan toe en de basterdsuiker. Zet het vuur laag als ze bijna klaar zijn.

Tijden het karameliseren van de ui kun je de paddenstoelen snijden. Snijd de kastanjechampignons door de helft en daarna in plakken (niet te dun) en leg ze even aan de kant. De shiitake en cantharellen snijd je grof en leg je erbij. Pak daarna de knoflook en snijd deze fijn. Risp dan de rozemarijn en tijm van de takjes en hak dit fijn.

4
Klaar

Pak nu een koekenpan en doe hier een scheut olie in. Bak nu de kastanjechampignons, cantharellen en shiitake op hoog vuur met wat peper en zout. Zet nu ongeveer 5 minuten het vuur lager en voeg dan de knoflook, rozemarijn en tijm toe. Doe er ook direct een klont boter bij voor de smeuïgheid. Bak het nog lekker eventjes een paar minuten door en ga aan de slag met het vlees.

5
Klaar

Ze nu een koekpan of gietijzeren pan op het vuur met een platte bodem. Zet het vuur eronder aan en doe er een scheut olie in. Als de olie heet is, dan leg je de ballen erin. Zorg wel dat ze genoeg ruimte hebben omdat je ze straks gaat platdrukken. Als het niet in 1 keer past, dan doe je het in meerdere keren.

Als de ballen erin liggen, dan kun je ze stuk voor stuk plat drukken. Dit doe je door een spatel erop te leggen en met ander op de spatel te drukken zodat je de hamburger plet. Plet ze ongeveer tot 1 cm een beweeg ze verder niet. Als je ziet dat de randen gaar zijn, dan is dat het moment waarop je ze kunt omdraaien. Draai ze daarna dan om en bak de andere kant tot deze gaar is.

6
Klaar

Als alles gereed is, dan kun je de burger gaan opbouwen. Pak de onderkant van het broodje er leg daar wat veldsla op. Verdeel daarna het mengsel van de paddenstoelen er overheen. Leg daarna het vlees erop en top het af met de gekarameliseerde uien en verkruimel 1 plakje uitgebakken ontbijtspek overheen. Leg de bovenkant van het broodje erop en smullen maar!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Italiaanse salade met buffelmozzarella
Moink Balls
volgende
Moink balls van de BBQ
vorige
Italiaanse salade met buffelmozzarella
Moink Balls
volgende
Moink balls van de BBQ
Hulp nodig?