Ingrediënten
-
1st Camembert
-
4vellen Filodeeg
-
2takjes Verse Rozemarijn
-
2takjes Verse Tijm
-
1st Knoflook
-
1el Honing
-
1tl Chilivlokken
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Camembert is vaak niet te missen bij een lekker kaasplankje. Door het te serveren in filodeeg en even in de oven te doen breng je een nieuw dimensie aan het eten van de camembert! Voordat ik de camembert in de filodeeg heb gedaan heb ik de pancetta uitgebakken en erin gestoken.
Laat mij weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Begin met het uitbakken van je pancetta.Wat het makkelijkste en snelste werkt is in de de pan flink olie te doen en goed heet laten. Dan doe je hier je pancetta in. Haal het eruit en laat het uitlekken op een vel keukenrol zodra de pancetta bruin is geworden. Dit doe je hetzelfde met de knoflook. Deze snijd je wel eerst in plakjes. Verwarm de oven voor op 220°C. |
2
Klaar
|
Strip de rozemarijn en tijm van de takjes en hak deze grof. Pak 4 vellen filodeeg en bestrijk ze met olie zodat ze goed plakken. Je legt 2 stapeltjes van 2 vellen over elkaar heen. Leg hier de camembert op. Maak hier kleine snedes in en strooi hier de knoflook, pancetta, rozemarijn, tijm, peper, zout en chili overheen. Daarna sprenkelt de honing over de kaas heen. Breng daarna de deeg naar elkaar toe als een soort zakje en druk het goed aan. Mocht het niet helemaal goed blijven plakken, dan doe je er nog en beetje olie er overheen zodat het beter plakt. |
3
Klaar
|
Oventijd |