Ingrediënten
-
4st Sjalot
-
Roomboter
-
Zeezout
-
400ml Runderbouillon
-
125ml Kookroom
-
3tl Worcestersaus
-
Gehaktmengsel
-
500g Rundergehakt
-
2tl Piment
-
1tl Nootmuskaat
-
1tl Knoflookpoeder
-
1el Verse PeterselieGehakte
-
100ml Halfvolle Melk
-
1st Eieren
-
3el Paneermeel
-
2el Bloem
Samenvatting
Stap in de wereld van de Scandinavische keuken met dit heerlijke recept voor Zweedse gehaktballen. Deze sappige en smaakvolle ballen, met een mix van kruiden en specerijen, zijn heerlijk als bijvoorbeeld een snack of als lunch. Door de romige saus van runderbouillon, kookroom en een vleugje Worcestersaus, geven deze gehaktballen een heerlijke smaak!
De fijngesneden sjalotten, gebakken in roomboter, voegen een subtiele zoetheid toe aan de gehaktbal, terwijl de toevoeging van piment, nootmuskaat, en knoflookpoeder een rijke diepte aan de smaak geeft. De verse peterselie geeft de finishing toch aan de gehaktbal.
Geniet ervan en laat weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Start met het karameliseren van de sjalot. Snijd de sjalot fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de roomboter en daarna de sjalotjes eraan toe. Doe er een snufje zout bij en fruit de sjalotjes tot ze gekarameliseerd zijn. Dit kun je zien als ze beginnen te bruinen. Haal ze er daarna af en laat het afkoelen. Ga nu verder met het gehaktmengsel |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
Haal de balletjes nu uit de koelkast en zet een koekenpan op middelhoog/hoog vuur. Bak de ballen rondom bruin en haal ze er even uit. |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|