0 0
Zweedse gehaktballetjes

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
4st Sjalot
Roomboter
Zeezout
400ml Runderbouillon
125ml Kookroom
3tl Worcestersaus
Gehaktmengsel
500g Rundergehakt
2tl Piment
1tl Nootmuskaat
1tl Knoflookpoeder
1el Verse Peterselie Gehakte
100ml Halfvolle Melk
1st Eieren
3el Paneermeel
2el Bloem

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zweedse gehaktballetjes

Kenmerken:

    Heerlijke snack, op een broodje of gewoon als avondeten

    • 40min
    • Porties 12
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Gehaktmengsel

    Samenvatting

    Delen

    Stap in de wereld van de Scandinavische keuken met dit heerlijke recept voor Zweedse gehaktballen. Deze sappige en smaakvolle ballen, met een mix van kruiden en specerijen, zijn heerlijk als bijvoorbeeld een snack of als lunch. Door de romige saus van runderbouillon, kookroom en een vleugje Worcestersaus, geven deze gehaktballen een heerlijke smaak!

    De fijngesneden sjalotten, gebakken in roomboter, voegen een subtiele zoetheid toe aan de gehaktbal, terwijl de toevoeging van piment, nootmuskaat, en knoflookpoeder een rijke diepte aan de smaak geeft. De verse peterselie geeft de finishing toch aan de gehaktbal.

    Geniet ervan en laat weten wat je ervan vindt!

    Stappen

    1
    Klaar

    Start met het karameliseren van de sjalot. Snijd de sjalot fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de roomboter en daarna de sjalotjes eraan toe. Doe er een snufje zout bij en fruit de sjalotjes tot ze gekarameliseerd zijn. Dit kun je zien als ze beginnen te bruinen. Haal ze er daarna af en laat het afkoelen. Ga nu verder met het gehaktmengsel

    2
    Klaar

    Meng de ingrediënten voor het gehaktmengsel en voeg hier ook de afgekoelde sjalotjes aan toe. Meng het goed door elkaar en maak er 12 gehaktballetjes van. Houdt ongeveer 45g per bal aan. Als je klaar bent, leg ze dan ongeveer 20min in de koelkast.

    3
    Klaar

    Haal de balletjes nu uit de koelkast en zet een koekenpan op middelhoog/hoog vuur. Bak de ballen rondom bruin en haal ze er even uit.

    4
    Klaar

    Voeg nu roomboter in dezelfde pan toe en giet de bouillon erin. Giet dan ook de kookroom eraan toe en verwarm het geheel. Probeer ook lekker de smaken van de bodem te schrapen. Voeg dan ook de worchestersauce eraan toe en blijf het roeren tot het een mooi sausje wordt.

    5
    Klaar

    Leg de gehaktballetjes weer terug in de pan en gaar ze verder in de saus. Als de saus nog niet dik genoeg is, dan moet je het iets langer door laten koken. Voeg er nog wat gehakte verse peterselie aan toe en eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Broodje gegrilde kip met mascarpone
    volgende
    American pancakes
    vorige
    Broodje gegrilde kip met mascarpone
    volgende
    American pancakes
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here