Ingrediënten
-
300g Bitterkoekjes
-
500ml Halfvolle Melk
-
300ml Slagroom
-
100g Amandelspijs
-
100ml Amaretto
-
5st Gelatine5 gelatine blaadjes
-
75g Witte basterdsuiker
-
1st Vanillevanillestokje
-
3st Eidooiers
-
1tl Kaneelpoeder
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Leg de bitterkoekjes in een schaal met de amaretto, laat de koekjes weken tot al de likeur opgenomen is. Week ondertussen de gelatine in koud water. |
2
Klaar
|
Breng de melk aan de kook in een steelpan met een dikke bodem. Voeg het merg van het vanille stokje toe en de amandelspijs. |
3
Klaar
|
Klop de 3 eidooiers los met een beetje melk en voeg dit mengsel toe een de warme melk op het vuur. Blijf goed roeren op laag vuur, zorg er voor dat het mengsel niet gaat koken. De pan mag van het vuur als alles warm en goed gemengd is. |
4
Klaar
|
Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan het nog warme melk mengsel, je zult zien dat de gelatine hier gelijk in oplost. Nog even goed roeren en dan kun je het melk mengsel laten afkoelen voor 30 minuten. |
5
Klaar
|
Klop ondertussen de slagroom met de suiker tot een lobbige substantie/yoghurt dikte. Wanneer het melk mengsel lauw is kun je de slagroom en de helft van de geweekte bitterkoekjes is amaretto toevoegen. klop dit door elkaar met een spatel. Leg in de vorm de rest van de bitterkoekjes en spatel daar het slagroom/melk egsel over heen. Laat minimaal voor 2uur opstijven in de koelkast. |