Ingrediënten
-
300g Zalm
-
70g Roomkaas
-
25g Verse Pesto
-
5g DilleVerse
-
1rol Bladerdeeg
-
2el Paneermeel
-
1st Eidooiers
-
Chilivlokken
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Even een andere manier van je zalm bereiden. Normaal hou ik er wel van om het lekker aan te bakken met een beetje olie, knoflook, peper en zout. Toch is dit wel een leuk alternatief. Vrij eenvoudig om te maken, knapperig van buiten en lekker sappig van binnen.
Stappen
1
Klaar
|
Meng de roomkaas met de pesto. Hak de helft van de dille en voeg deze toe. Breng het verder op smaak met peper, zout en chilivlokken. |
2
Klaar
|
Vervarm de oven alvast voor op 210°C op hete lucht stand. Rol de bladerdeeg uit en bestrooi een gedeelte met de paneermeel ter grootte van de zalm. Op de paneermeel leg je daarna de zalm. Dit is om het vocht niet in het bladerdeeg te trekken. Smeer het mengsel van pesto en roomkaas rijkelijk over de zalm heen. |
3
Klaar
|
Klap het bladerdeeg er overheen en druk het zachtjes aan rondom de zalm. Druk wel wat steviger de randjes aan. Snijd daarna het overtollige deeg weg. |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Plaats het geheel nu midden in de oven voor ongeveer een 20 minuten. Laat het daarna nog even rusten en eten maar! |