Ingrediënten
-
4st Roodlof
-
2st Bleekselderij
-
50g Blad spinazie
-
4st Eieren
-
2st Lenteui
-
1st AppelZoete appel
-
100g Zilveruitjes
-
Dressing
-
1el Mayonaise
-
1el Yoghurt
-
1tl Witte wijnazijn
-
1tl Knoflookpoeder
-
2tl Honing
-
2tl Olijfolie
-
Zout
-
Zwarte peper
Samenvatting
Gezond, lekker en fris dat is deze salade gemaakt van roodlof (soort witlof) bleekselderij en spinazie.
Stappen
1
Klaar
|
SnijdenWe beginnen met het snijden van de roodlof, haal de buitenste bladeren er af en snijd de rest in stukken van ongeveer 1 cm. Ook de bleekselderij, appel en lente-ui moet gesneden worden in stukjes van 0,5 cm. |
2
Klaar
|
DressingKook de eieren 8 minuten in kokend water en spoel daarna koud me water. maak ondertussen de dressing voor over de salade. |
3
Klaar
|
Pel de eieren en snijd ze in stukken, voeg alle gesneden groenten/fruit + de blad spinazie + zilver uitjes samen in een grote kom. Mix dit door elkaar en giet hier de zelf gemaakte dressing overheen. Eet smakelijk ?? |
Een commentaar Verberg reacties
De salade was heerlijk. Heb een kleine aanpassing gedaan, omdat de roodlof niet te krijgen was. Heb witlof en radijs gecombineerd, om de smaak van roodlof te benaderen.