Ingrediënten
-
1st Zalmforel
-
1st Knoflook
-
0.5 Wortel
-
0.5st Lenteui
-
2takjes Verse Rozemarijn
-
2takjes Verse Tijm
Samenvatting
Erg lekker om je vis klaar te maken op de BBQ. Het kost even wat meer tijd, maar zeker de moeite waard! En het is niet moeilijk om te bereiden. Door de vis op cederhout te maken krijg je een heerlijke extra smaak in de vis.
Zelf ben ik gek op een gepofte aardappel en ook op asperges. Het is een echte aanrader om dit bij de vis te eten. Heb je voorkeur voor een ander bijgerecht, dan kan dat uiteraard ook! Laat je inspireren door de andere recepten op de site.
Veel plezier met koken en eet smakelijk!!
Stappen
1
Klaar
|
De voorbereidingEerst laat je het cederhout in het water weken voor ongeveer een uur voordat je deze op de BBQ doet. Zorg ervoor dat je BBQ een constante temperatuur heeft van ongeveer 180°C tot 200°C. |
2
Klaar
|
Was de vis goed af onder koud water. Snijd de wortel en lenteui in reepjes en stop deze in de holte van de vis. Kneus de knoflook en voeg deze hieraan toe. Dan is het alleen nog de tijm en rozemarijn welke je erin moet doen en je bent klaar! |
3
Klaar
|
Pak het stuk cederhout uit het water en leg hier de vis op. Leg het plankje op het grill rooster van de BBQ boven de kolen. |
4
Klaar
|
ServeertipIk heb deze vis gegeten met groene asperges en gepofte aardappel. |