Ingrediënten
-
4st Hamburgerbroodjes
-
2plakken Cheddar
-
4st Augurk
-
1st Little gem
-
1st Vleestomaat
-
2st Zoete ui
-
De Hamburger
-
0.5kg Rundergehakt
-
0.5tl Chilipoeder
-
1tl Grove mosterd
-
1tl Worcestersaus
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Uienpoeder
-
0.5tl Zwarte peper
-
1tl Zeezout
-
2tl Tomatenketchup
-
1st Eidooiers
-
1el Parmazaanse Kaas (rasp)
-
Hamburgersaus
-
2el Mayonaise
-
1el Tomatenketchup
-
1tl Tabasco
-
1tl Worcestersaus
-
1tl Cognac
-
0.5tl Zwarte peper
-
0.5tl Zeezout
Samenvatting
Het was een heerlijke zondagmiddag toen ik op het idee kwam om weer een lekkere hamburger te maken. De zon scheen en ik besloot daarom de BBQ aan te steken. Het is eigenlijk zo gedaan! En je kunt de smaak van de BBQ niet voor elkaar krijgen in de pan.
Je kunt je burgers ook kant-en-klaar kopen, maar ik maak ze graag zelf. Wanneer ik dat doe dan probeer ik een nieuwe kruidenmix. De mix die ik hier heb gebruikt is er 1 die ik vaker ga gebruiken, heerlijk!
Deze keer heb ik ook geprobeerd om meer een grillburger te maken dan een dikke burger zoals in mijn andere recepten. Het moest meer een dubbele cheeseburger zijn. Dit is goed gelukt! De burger had een goede smaak en was lekker sappig. Wat bij mij niet mag ontbreken zijn de gekarameliseerde uien.
Loopt het water je al in je mond? Bekijk het recept en laat me weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Start met het klaarmaken van je BBQ. De uien hebben namelijk best lang de tijd nodig om lekker te karameliseren. Zorg ervoor dat je een plek om de grill overhoud waar je burgers straks kunnen rusten. Hier moeten dus geen kolen direct onder liggen. Snijd nu je ui in halve ringen. Als je BBQ warm is, dan kun je deze uien in een aluminium bakje op de BBQ doen. Voeg hier een beetje olie en zout aan toe. |
2
Klaar
|
De BurgerSnijd de augurk en vleestomaat in plakken. Leg dit aan de kant voor straks. Mix de genoemde ingrediënten voor de hamburger. Kneed het goed door elkaar zodat de smaken overal zitten. Maak nu de hamburgers ter grootte van je hand. Let erop dat je straks 2 burgers op elkaar gaat stapelen. Ze moeten dus niet te groot worden, dan kun je het niet meer goed eten. Leg je burgers nu even aan de kant en maak het sausje klaar. Mix de ingrediënten voor de hamburgersaus door elkaar en je kunt starten met het bakken van de burgers! |
3
Klaar
|
Begin alvast de broodjes de grillen aan beide kanten. Leg deze daarna apart. Als de uien al lekker zacht zijn geworden en lichtbruin, dan kun je starten met het grillen van de burgers. |
4
Klaar
|
Het broodjeBesmeer de bovenkant van het onderste met de hamburgersaus. Leg hier de little gem, tomaat en augurk op. Daarop leg je de hamburger gevolgd door de gekarameliseerde uien. Eventueel kun je nog wat meer saus er bovenop doen. Nu kun je de bovenkant van het broodje erop doen en eet smakelijk! |