0 0
Homemade Hamburger van de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
4st Hamburgerbroodjes
2plakken Cheddar
4st Augurk
1st Little gem
1st Vleestomaat
2st Zoete ui
De Hamburger
0.5kg Rundergehakt
0.5tl Chilipoeder
1tl Grove mosterd
1tl Worcestersaus
1tl Knoflookpoeder
1tl Paprikapoeder
1tl Uienpoeder
0.5tl Zwarte peper
1tl Zeezout
2tl Tomatenketchup
1st Eidooiers
1el Parmazaanse Kaas (rasp)
Hamburgersaus
2el Mayonaise
1el Tomatenketchup
1tl Tabasco
1tl Worcestersaus
1tl Cognac
0.5tl Zwarte peper
0.5tl Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Homemade Hamburger van de BBQ

Kenmerken:

    Niets is lekkerder dan een homemade hamburger!

    • 45min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • De Hamburger

    • Hamburgersaus

    Samenvatting

    Delen

    Het was een heerlijke zondagmiddag toen ik op het idee kwam om weer een lekkere hamburger te maken. De zon scheen en ik besloot daarom de BBQ aan te steken. Het is eigenlijk zo gedaan! En je kunt de smaak van de BBQ niet voor elkaar krijgen in de pan.

    Je kunt je burgers ook kant-en-klaar kopen, maar ik maak ze graag zelf. Wanneer ik dat doe dan probeer ik een nieuwe kruidenmix. De mix die ik hier heb gebruikt is er 1 die ik vaker ga gebruiken, heerlijk!

    Deze keer heb ik ook geprobeerd om meer een grillburger te maken dan een dikke burger zoals in mijn andere recepten. Het moest meer een dubbele cheeseburger zijn. Dit is goed gelukt! De burger had een goede smaak en was lekker sappig. Wat bij mij niet mag ontbreken zijn de gekarameliseerde uien.

    Loopt het water je al in je mond? Bekijk het recept en laat me weten wat je ervan vindt!



    Stappen

    1
    Klaar

    Start met het klaarmaken van je BBQ. De uien hebben namelijk best lang de tijd nodig om lekker te karameliseren. Zorg ervoor dat je een plek om de grill overhoud waar je burgers straks kunnen rusten. Hier moeten dus geen kolen direct onder liggen.

    Snijd nu je ui in halve ringen. Als je BBQ warm is, dan kun je deze uien in een aluminium bakje op de BBQ doen. Voeg hier een beetje olie en zout aan toe.

    2
    Klaar

    De Burger

    Snijd de augurk en vleestomaat in plakken. Leg dit aan de kant voor straks.

    Mix de genoemde ingrediënten voor de hamburger. Kneed het goed door elkaar zodat de smaken overal zitten. Maak nu de hamburgers ter grootte van je hand. Let erop dat je straks 2 burgers op elkaar gaat stapelen. Ze moeten dus niet te groot worden, dan kun je het niet meer goed eten.

    Leg je burgers nu even aan de kant en maak het sausje klaar. Mix de ingrediënten voor de hamburgersaus door elkaar en je kunt starten met het bakken van de burgers!

    3
    Klaar

    Begin alvast de broodjes de grillen aan beide kanten. Leg deze daarna apart.

    Als de uien al lekker zacht zijn geworden en lichtbruin, dan kun je starten met het grillen van de burgers.
    Grill de burgers op het heetste gedeelte va de BBQ. Als ze rondom bruin zijn, dan leg je ze op het rooster waar niet direct de kolen onder liggen. Leg hier de burger per 2 gestapeld met een plak cheddar ertussen. Doe nu de deksel op je BBQ en laat de kaas even lekker smelten. De deksel kun je er ongeveer 3-5 minuten op laten. Nu zijn de hamburgers klaar!

    4
    Klaar

    Het broodje

    Besmeer de bovenkant van het onderste met de hamburgersaus. Leg hier de little gem, tomaat en augurk op. Daarop leg je de hamburger gevolgd door de gekarameliseerde uien. Eventueel kun je nog wat meer saus er bovenop doen. Nu kun je de bovenkant van het broodje erop doen en eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Soesjes
    volgende
    de brocce kip
    vorige
    Soesjes
    volgende
    de brocce kip

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?