Ingrediënten
-
1 stuk Pizzadeeg
-
3el Passata
-
Jonge kaas (rasp)
-
Mozzarella
-
0.25st Puntpaprika
-
2st Trostomaten
-
3 blaadjes Basilicum
-
2el Griesmeel
-
1el Knoflookolie
Samenvatting
Een simpel recept, maar superlekker! Het lekkerste is wel dat de pizza klaar is gemaakt op de loeihete BBQ. Dit geeft een unieke smaak aan de pizza en is heel anders dan dat je het in de oven klaarmaakt. Het is wel belangrijk dat je de pizzasteen samen met de BBQ opwarmt.
Als je nog geen pizzasteen hebt, dan heb ik een suggestie: Pizzasteen Ø 38CM. Daarnaast is een pizzaschep ook wel erg handig.
In dit recept houd ik rekening met een kant-en-klare pizzabodem. Als je wilt, kun je deze natuurlijk ook zelf maken. In een ander recept van mij kun je de instructies vinden hoe het moet. Zie het recept: Zelfgemaakte pizza
Stappen
1
Klaar
|
BBQ voorbereidenVerwarm de BBQ tot 250°C. Zorg er ook voor dat je de pizzasteen mee opwarmt. Als de BBQ op temperatuur is, dan kun je beginnen met je pizza. |
2
Klaar
|
Voordat we de pizzabodem gaan beleggen strooien we eerst wat griesmeel op de pizzaschep, dit doen we zodat de bodem niet blijft plakken. |
3
Klaar
|
Leg de bodem op de schep en bestrijk de bodem eerst helemaal met de knoflookolie en daarna met de passata. Strooi de geraspte kaas over de hele pizza. |
4
Klaar
|
Snijdt de tomaat en paprika in dunne ringen en leg deze op de bodem. De mozzarella bol kan je in stukken scheuren en verspreiden over de pizza. Doe dit ook met de basilicum. Schuif dan je de pizza op de hete steen op de bbq. De pizza is klaar wanneer het deeg krokant en bruin begint te worden, dit duurt tussen de 7-10 minuten. Snijd in stukken en eet smakelijk! |