Ingrediënten
-
0.5st Rode ui
-
5st AugurkKlein
-
1tl Kappertjes
-
0.5st Gegrilde paprika
-
210 Tonijn
-
75g Maïs
-
1tl Grove mosterd
-
2el Volle yoghurt
-
2el Mayonaise
-
0.5tl Sambal
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
2st Meergranen brood
-
100g Jonge kaas (rasp)
-
4plakken Cheddar
-
1handje Verse Peterselie
Samenvatting
Dit is een fantastisch broodje voor de lunch! Ook super om te serveren als je bezoek hebt op een chillende zondag. Dan nog een biertje en een zonnetje erbij en genieten maar!
Het is eigenlijk een simpel broodje met tonijnsalade en daar overheen gesmolten kaas. Simpel, maar lekker!
Probeer het eens uit en laat weten wat je ervan vindt.
Stappen
1
Klaar
|
Zet allereerst de oven aan en laat deze voorverwarmen tot 180°C. Begin met het snipperen van de rode ui, augurk en kappertjes en doe dit in een ruime kom. Snijd nu ook de gegrilde paprika fijn en doe dit er ook bij. |
2
Klaar
|
Waarschijnlijk is de oven nu klaar. Doe alvast de broodjes erin en bak ze niet helemaal af. Dus hou het 2 minuten onder de aangegeven baktijd. Pak nu weer de kom erbij en ga verder met de tonijnsalade |
3
Klaar
|
Lek de tonijn en mais uit en doe dit bij de rest van de ingrediënten in de kom. Nu kun je de mosterd, yoghurt, mayonaise en sambal. Proef de tonijnsalade en breng het verder op smaak met peper en zout. |
4
Klaar
|
Zodra het tijd is, dan pak je de broodjes uit de oven en snijd je ze open. Bedek de 4 helften van de broodjes met de tonijnsalade en verdeel de cheddar kaas er overheen. Als laatste doe je de jonge kaas er overheen. Zet de oven op grillstand aan de bovenkant. Pak het rooster uit de oven en doe hier bakpapier op. Plaats dan de broodjes erop en schuif het rooster op de 1 na hoogste geleider. |
5
Klaar
|
Grill de broodjes tot de kaas gesmolten is en haal ze er dan uit. Hak de peterselie grof en strooi dit er overheen. |