Ingrediënten
-
400g Kippendijen
-
1tl Chilivlokken
-
1tl Zwarte peper
-
1tl Zeezout
-
1st Bosui
-
2tl Sesamzaad
-
Saus
-
2el Donkere basterdsuiker
-
1el Witte basterdsuiker
-
2el Ketchup
-
2el Sojasaus
-
1el Rijstazijn
-
1el Honing
-
1el Ahornsiroop
-
1el Water
-
1tl Knoflookpoeder
Samenvatting
Sticky chicken recept, met andere woorden: ”plakkerige kip”. Een gerecht als deze is in het oosten van de wereld niet weg te denken. Heerlijk om in dit recept altijd kippendijen te gebruiken.
Als ik uit eten ga naar een Aziatisch restaurant, dan is dit toch echt wel mijn favoriet om te eten. Toch heb ik het zelf nooit voor elkaar gekregen om dit gerecht goed te maken. Eindelijk ben ik erachter wat ik altijd al fout deed!
De sleutel zit in de timing. Eerst marineerde ik de kip al in alle kruiden en saus. Daarna begon ik pas met het bakken. Dit keer heb ik het in een andere volgorde gedaan. De kip heb ik eerst minimaal gekruid, dan rondom bruin gebakken en als laatste het sausje erbij gedaan. Daarmee maak je een lekker zoet en plakkerig laagje om je kip heen. Dit wordt dus de Sticky Chicken. Echt serieus waar; probeer het! Je krijgt er zeker geen spijt van! De perfecte pan om dit recept in te maken is een gietijzeren ‘skillet‘. Deze blijft mooi op een gelijke temperatuur.
Laat het mij weten onderaan het recept wat je ervan hebt gevonden!
Stappen
1
Klaar
|
Snijd je bosui in ringen en doe dit in een klein bakje. Deze gebruik je aan het einde van het bereiden. |
2
Klaar
|
SausVoor de saus meng je de witte en bruine basterdsuiker met de ketcup, sojasaus, rijstazijn, honing, ahornsiroop, water en knoflookpoeder. |
3
Klaar
|
BakkenBak je kippendijen op hoog vuur rondom bruin. Dit kun je het beste doen in een scheut olie. Zelf gebruik ik hier het liefste een wokpan voor. Zorg dat je kip rondom bruin is, dan doe je het vuur op laag/middelhoog. Nu kun je het sausje erover heen doen. Hussel het lekker door elkaar en bak het ongeveer nog een 4 tot 5 minuten. Je kip zal nu zo'n beetje gaar moeten zijn. Dubbelcheck dit altijd even voor de zekerheid! |
4
Klaar
|
OpdienenVoor het opdienen is het leuk om het in een diep bord te leggen. Strooi daar je sesamzaadjes en je gesneden bosui overheen. Nu heb je een mooi plaatje op je bord waar het water van in je mond loopt! Eet smakelijk! |
5
Klaar
|
*ServeertipDeze sticky chicken is erg lekker met een beetje gebakken rijst of noodles. Zorg er zeker voor dat je wat groenten erbij eet! |