0 0
Sticky chicken

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Kippendijen
1tl Chilivlokken
1tl Zwarte peper
1tl Zeezout
1st Bosui
2tl Sesamzaad
Saus
2el Donkere basterdsuiker
1el Witte basterdsuiker
2el Ketchup
2el Sojasaus
1el Rijstazijn
1el Honing
1el Ahornsiroop
1el Water
1tl Knoflookpoeder

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sticky chicken

Kenmerken:

    Zoete sticky chicken om je vingers bij af te likken!

    • 20min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Saus

    Samenvatting

    Delen

    Sticky chicken recept, met andere woorden: ”plakkerige kip”. Een gerecht als deze is in het oosten van de wereld niet weg te denken. Heerlijk om in dit recept altijd kippendijen te gebruiken.

    Als ik uit eten ga naar een Aziatisch restaurant, dan is dit toch echt wel mijn favoriet om te eten. Toch heb ik het zelf nooit voor elkaar gekregen om dit gerecht goed te maken. Eindelijk ben ik erachter wat ik altijd al fout deed!
    De sleutel zit in de timing. Eerst marineerde ik de kip al in alle kruiden en saus. Daarna begon ik pas met het bakken. Dit keer heb ik het in een andere volgorde gedaan. De kip heb ik eerst minimaal gekruid, dan rondom bruin gebakken en als laatste het sausje erbij gedaan. Daarmee maak je een lekker zoet en plakkerig laagje om je kip heen. Dit wordt dus de Sticky Chicken. Echt serieus waar; probeer het! Je krijgt er zeker geen spijt van! De perfecte pan om dit recept in te maken is een gietijzeren skillet. Deze blijft mooi op een gelijke temperatuur.

    Laat het mij weten onderaan het recept wat je ervan hebt gevonden!

     


    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd je bosui in ringen en doe dit in een klein bakje. Deze gebruik je aan het einde van het bereiden.
    Maak je kippendijen schoon en snijd deze in grove stukken en doe er een scheutje olie overheen. Kruid ze met peper, zout en chilivlokken. Leg dit even aan de kant en maak je saus.

    2
    Klaar

    Saus

    Voor de saus meng je de witte en bruine basterdsuiker met de ketcup, sojasaus, rijstazijn, honing, ahornsiroop, water en knoflookpoeder.

    3
    Klaar

    Bakken

    Bak je kippendijen op hoog vuur rondom bruin. Dit kun je het beste doen in een scheut olie. Zelf gebruik ik hier het liefste een wokpan voor. Zorg dat je kip rondom bruin is, dan doe je het vuur op laag/middelhoog. Nu kun je het sausje erover heen doen. Hussel het lekker door elkaar en bak het ongeveer nog een 4 tot 5 minuten. Je kip zal nu zo'n beetje gaar moeten zijn. Dubbelcheck dit altijd even voor de zekerheid!

    4
    Klaar

    Opdienen

    Voor het opdienen is het leuk om het in een diep bord te leggen. Strooi daar je sesamzaadjes en je gesneden bosui overheen. Nu heb je een mooi plaatje op je bord waar het water van in je mond loopt! Eet smakelijk!

    5
    Klaar

    *Serveertip

    Deze sticky chicken is erg lekker met een beetje gebakken rijst of noodles. Zorg er zeker voor dat je wat groenten erbij eet!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Gemiddelde score
    (5)
    Totaal aantal Reviews: 1
    fleur

    in 1 woord: Heerlijk

    Makkelijk te bereiden.
    Nasi erbij en paksoi (met gember, stukje rode peper en knoflook) en je hebt een complete maltijd!

    vorige
    Pizza met variatie
    volgende
    Thaise salade Rode kool en cashewnoten
    vorige
    Pizza met variatie
    volgende
    Thaise salade Rode kool en cashewnoten

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here