Ingrediënten
-
1kg Kippenpootjes
-
1el Cajun
-
Vulling
-
2st Winterpeen
-
1st Prei
-
3st Knoflook
-
0.5tl Mosterdpoeder
-
2tl Dille
-
1el Bloem
-
200ml Crème fraîche
-
4st Cheddar
-
Deeg
-
260g Bloem
-
1tl Dille
-
0.5tl Mosterdpoeder
-
0.5tl Zout
-
0.5tl Zwarte peper
-
0.5tl KardemomGemalen
-
80g RoomboterOngezouten
-
80ml WaterKoud
Samenvatting
Een kippenpastei is heerlijk voor de lunch of het avondeten. Erbij kun je nog een soepje serveren, maar dan wil een lichte soep. Deze kippenpastei is namelijk best vullend per stuk! Maar wat is deze lekker zeg. In dit recept heb ik de kippenpoten gemarineerd met cajunkruiden. Het lekkerste is dat je dit een dag van tevoren doet, dan kan het goed intrekken.
Laat in de review achter wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
DeegMix de bloem, dille, mosterdpoeder, zout, peper, gemalen kardemom en roomboter in een ruime kom. Zorg er wel voor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Anders is het lastig te mixen. Als je deze ingrediënten goed hebt gemixt, dan voeg je geleidelijk het water eraan toe. Dek het nu af met vershoudfolie en zet het minimaal voor 30 minuten in de koelkast. |
2
Klaar
|
KipStart met het bereiden van de kippenpootjes. Smeer de kippenpoten in met olie en smeer ze verder in met de cajunkruiden. Bak ze gaar in een voorverwarmde oven van 200°C. Afhankelijk van de grootte van de kippenpootjes zal het ruim 30-45 minuten duren. |
3
Klaar
|
VullingSnijd de winterpeen en prei grof in halve ringen. Snijd dan de knoflook alvast fijn. Pak een braadpan, of een andere diepe pan, en zet deze op het vuur. Voeg hier een klont boter aan toe en voeg dan de winterpeen eraan toe. Voeg na enkele minuten ook de prei toe. Daarna kan de knoflook, mosterdpoeder en dille erbij. |
4
Klaar
|
VullingBak dit nog een aantal minuten door en voeg dan de bloem toe en mix het er goed doorheen. Als laatste voeg je de crème fraiche eraan toe. Zet het vuur onder de pan uit en mix er nog de cheddar er doorheen. |
5
Klaar
|
Kip + vullingAls de kip gereed is, dan haal je het vlees van de botten en voeg je dit toe aan de vulling. |
6
Klaar
|
DeegPak het deeg erbij en verdeel in gelijke stukken. In dit recept houd ik rekening met 4 porties. Verdeel het deeg dus in 4 stukken en rol het uit tot een vierkant. Het handigste is dat je het uitrolt op bakpapier. |
7
Klaar
|
Verdeel nu de vulling in gelijke porties in het midden van de stukken deeg. Zorg er wel voor dat je ongeveer 1cm van de rand vrijhoudt. Deze maak je iets vochtig en dan breng je de punten naar elkaar toe als een envelop. Dan heb je de pakketjes bijna klaar voor de oven! |
8
Klaar
|
Indien de pasteitjes nog niet op bakpapier liggen, doe dat dan nu. Klop het ei los en bestrijk de pasteitjes. Leg de pasteitjes dan in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ze ongeveer 30 minuten goudbruin. Als het deeg al eerder goudbruin is geworden, dan haal je ze eruit. De vulling is namelijk al volledig gaar. Thats it! |