Ingrediënten
-
90g Venkelsalami
-
30g Pecorino
-
0.5st Aubergine
-
2el Pijnboompitten
-
1st Little gem
-
1st Ciabatta
-
1el Truffelmayonaise
-
1el Knoflookolie
-
Roomboter
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
De laatste keer dat ik in Italië was kwam ik een broodjeszaak tegen. Daar kon je verse broodjes halen en een lekker glas wijn drinken. Daarom ben ik op het idee gekomen voor dit Italiaans lunch recept.
De broodjes die daar werden verkocht hebben mij geïnspireerd om dit gerecht te maken. De combinatie van de pecorino, venkelsalami en truffel mayonaise is echt heerlijk! Ben benieuwd wat jij ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de aubergine in plakken en strooi hier olie, peper en zout overheen. Neem de tijd met grillen totdat ze een mooi goudbruine kleur krijgen. Bak ook alvast je ciabatta af in de oven. |
2
Klaar
|
Als je ciabatta klaar is, dan verdeel je deze in 2 stukken. Snijd de stukken open en bedek de binnenkant met de knoflookolie. Grill daarna de binnenkant tot ze mooi goudbruin zijn geworden. Haal ze daarna uit de pan en smeer hier de roomboter over en laat het verder afkoelen. |
3
Klaar
|
OpbouwenSmeer de truffelmayonaise op binnenkant van de broodjes en verdeel de salami hierover. Daarna kun je de pecorino er overheen doen gevolg door de little gem en aubergine. Strooi er dan de pijnboompitten er overheen en smullem maar!! |