Ingrediënten
-
600g Kipbraadsticksof 400g kippendijen
-
1.5st Ui
-
450g Pompoenblokjes
-
1tl Sambal
-
1el Curry madras
-
3cm Gember
-
3st Knoflook
-
400g Gepelde tomaten
-
0.5l Kippenbouillon
-
200ml Kokosmelk
-
100g Mango
-
200g Doperwten
-
1st Bosui
-
150g RijstBasmati
Samenvatting
Dit is een vrij eenvoudig kipcurry recept met mango en kip die vol van smaak is! Een top recept voor een dag als je niet heel veel zin hebt om uitgebreid te koken.
Het is een eenpansgerecht dat binnen een half uur klaar is. Je kunt het vrij invullen wat je erbij serveert. Ik heb in mijn geval er naanbrood bij geserveerd. Je kunt uiteraard ook iets van noedels of rijst bij serveren.
Stappen
1
Klaar
|
Start met pellen van de ui en snijd het daarna in kwart ringen. Schil de mango en snijd het in grove stukken. Je kunt om de kern heen snijden en daarna in stukken. Schil ook alvast de gember en pel de knoflook. De gember ga je dadelijk raspen en de knoflook pers je door de curry heen. |
2
Klaar
|
Zet een braadpan op het vuur en bak de kipbraadstukken rondom bruin. Kruid het tussendoor met peper en zout. Haal het er daarna uit en zet aan de kant. |
3
Klaar
|
Pak nu in dezelfde pan de pompoenblokjes aan met de ui, sambal en curry madras. Rasp nu het gember en voeg het toe. Pers nu ook de knoflook en bak dit samen met het geheel een korte 2 minuten. |
4
Klaar
|
Giet nu de kippenbouillon erbij en leg de nu kipbraadsticks weer terug in de (braad)pan. Laat het geheel nu ongeveer 2u pruttelen. Zet na 1:45u het vuur laag en voeg dan de kokosmelk, doperwten en mango eraan toe. |
5
Klaar
|
Proef de curry nog even tussendoor en breng het verder op smaak met peper of zout waar nodig. Snipper de bosui, schep je bord op en strooi dit er overheen. |