0 0
Kipcurry mango

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
600g Kipbraadsticks of 400g kippendijen
1.5st Ui
450g Pompoenblokjes
1tl Sambal
1el Curry madras
3cm Gember
3st Knoflook
400g Gepelde tomaten
0.5l Kippenbouillon
200ml Kokosmelk
100g Mango
200g Doperwten
1st Bosui
150g Rijst Basmati

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kipcurry mango

Kenmerken:

    Heerlijke curry!

    • 120min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Dit is een vrij eenvoudig kipcurry recept met mango en kip die vol van smaak is! Een top recept voor een dag als je niet heel veel zin hebt om uitgebreid te koken.

    Het is een eenpansgerecht dat binnen een half uur klaar is. Je kunt het vrij invullen wat je erbij serveert. Ik heb in mijn geval er naanbrood bij geserveerd. Je kunt uiteraard ook iets van noedels of rijst bij serveren.

    Stappen

    1
    Klaar

    Start met pellen van de ui en snijd het daarna in kwart ringen. Schil de mango en snijd het in grove stukken. Je kunt om de kern heen snijden en daarna in stukken.

    Schil ook alvast de gember en pel de knoflook. De gember ga je dadelijk raspen en de knoflook pers je door de curry heen.

    2
    Klaar

    Zet een braadpan op het vuur en bak de kipbraadstukken rondom bruin. Kruid het tussendoor met peper en zout. Haal het er daarna uit en zet aan de kant.

    3
    Klaar

    Pak nu in dezelfde pan de pompoenblokjes aan met de ui, sambal en curry madras. Rasp nu het gember en voeg het toe. Pers nu ook de knoflook en bak dit samen met het geheel een korte 2 minuten.
    Voeg daarna de gepelde tomaten toe.

    4
    Klaar

    Giet nu de kippenbouillon erbij en leg de nu kipbraadsticks weer terug in de (braad)pan. Laat het geheel nu ongeveer 2u pruttelen. Zet na 1:45u het vuur laag en voeg dan de kokosmelk, doperwten en mango eraan toe.
    Kook tijdens het wachten ook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit zal ongeveer 10min zijn in een liter water.

    5
    Klaar

    Proef de curry nog even tussendoor en breng het verder op smaak met peper of zout waar nodig. Snipper de bosui, schep je bord op en strooi dit er overheen.
    Thats it!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Double cheeseburger met gefrituurde uienringen
    volgende
    Flat ribs gegaard in donker bier
    vorige
    Double cheeseburger met gefrituurde uienringen
    volgende
    Flat ribs gegaard in donker bier
    Hulp nodig?