0 0
Maisbrood (cornbread)

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
240g Maismeel
250g Bloem
2tl Bakpoeder
1tl bakingsoda
0.5tl Zout
250g Roomboter
70g Donkere basterdsuiker
4el Honing
2st Eieren
500ml Karnemelk

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Maisbrood (cornbread)

Kenmerken:

    Heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ

    • 30min
    • Porties 12
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Dit recept voor cornbread recept, ook wel maisbrood genoemd, is lekker om als snack of als bijgerecht op tafel te zetten. Het cornbread is lekker zoetig door de honing en ook nog smeuïg van smaak door de karnemelk. Het maisbrood zie je vaak bij een roast geserveerd worden. In Amerika is dit heel bijvoorbeeld gebruikelijk. In Nederland herken je waarschijnlijk wel als zijnde maisbrood. Dit cornbread recept is goed voor 12 stuks. Ik maak dit recept zelf vaker bij een BBQ wanneer ik met vrienden of familie ben. Het geeft een lekkere zoete tegenhanger tegen de grillsmaken van het vlees en groenten.

    Deze cornbread is gemakkelijk voor te bereiden en geeft tijdens het bakken een heerlijke geur in huis. Probeer het gewoon uit en zet zelf met dit cornbread/maisbrood recept iets moois op tafel. En vergeet niet hieronder te laten weten wat je ervan vindt!

     


    Stappen

    1
    Klaar

    Pak een kom en mix daar de maismeel, bloem, bakpoeder, baking soda en het zout.
    Zet de kom nu even aan de kant.

    Verwarm de oven ook alvast voor tot 200°C

    2
    Klaar

    Pak nu een steelpannetje en smelt daar de boter in. Los ook de honing en de suiker erin op. Giet het daarna in een vuurvaste kom en laat iets afkoelen. Mix daarna het ei er doorheen. Zodra het goed is gemengd, dan voeg je gelijkelijk de karnemelk toe.

    3
    Klaar

    Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de kom met andere kom met de droge ingrediënten. Mix dit door elkaar tot het 1 geheel is.

    4
    Klaar

    Bak nu een ovenschaal en vet deze in met boter. Giet het mengsel erin en beweeg de schaal tot het volledig verdeeld is.

    5
    Klaar

    Zet het in de oven en bak het goudbruin in ongeveer 16-18 minuten. Check met een tandenstoker of het in de kern ook gaar is. Steek de tandenstoker erin en als er geen deeg meer blijft plakken, dan is deze gaar!

    6
    Klaar

    Laat het nog eventjes afkoelen voordat je het maisbrood aansnijdt.
    Je kunt het eventueel serveren met nog een beetje honing. Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Asperges met zalm en Hollandaise saus
    volgende
    Hashbrowns
    vorige
    Asperges met zalm en Hollandaise saus
    volgende
    Hashbrowns
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here