Ingrediënten
-
240g Maismeel
-
250g Bloem
-
2tl Bakpoeder
-
1tl bakingsoda
-
0.5tl Zout
-
250g Roomboter
-
70g Donkere basterdsuiker
-
4el Honing
-
2st Eieren
-
500ml Karnemelk
Samenvatting
Dit recept voor cornbread recept, ook wel maisbrood genoemd, is lekker om als snack of als bijgerecht op tafel te zetten. Het cornbread is lekker zoetig door de honing en ook nog smeuïg van smaak door de karnemelk. Het maisbrood zie je vaak bij een roast geserveerd worden. In Amerika is dit heel bijvoorbeeld gebruikelijk. In Nederland herken je waarschijnlijk wel als zijnde maisbrood. Dit cornbread recept is goed voor 12 stuks. Ik maak dit recept zelf vaker bij een BBQ wanneer ik met vrienden of familie ben. Het geeft een lekkere zoete tegenhanger tegen de grillsmaken van het vlees en groenten.
Deze cornbread is gemakkelijk voor te bereiden en geeft tijdens het bakken een heerlijke geur in huis. Probeer het gewoon uit en zet zelf met dit cornbread/maisbrood recept iets moois op tafel. En vergeet niet hieronder te laten weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Pak een kom en mix daar de maismeel, bloem, bakpoeder, baking soda en het zout. Verwarm de oven ook alvast voor tot 200°C |
2
Klaar
|
Pak nu een steelpannetje en smelt daar de boter in. Los ook de honing en de suiker erin op. Giet het daarna in een vuurvaste kom en laat iets afkoelen. Mix daarna het ei er doorheen. Zodra het goed is gemengd, dan voeg je gelijkelijk de karnemelk toe. |
3
Klaar
|
Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de kom met andere kom met de droge ingrediënten. Mix dit door elkaar tot het 1 geheel is. |
4
Klaar
|
Bak nu een ovenschaal en vet deze in met boter. Giet het mengsel erin en beweeg de schaal tot het volledig verdeeld is. |
5
Klaar
|
Zet het in de oven en bak het goudbruin in ongeveer 16-18 minuten. Check met een tandenstoker of het in de kern ook gaar is. Steek de tandenstoker erin en als er geen deeg meer blijft plakken, dan is deze gaar! |
6
Klaar
|
Laat het nog eventjes afkoelen voordat je het maisbrood aansnijdt. |