0 0
Maaltijdsalade warm gerookte zalm met mosterd dressing

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Courgette
1st Komkommer
1st Avocado
1st Rode ui
4st Eieren
300g Warm gerookte zalm
125g Gemengde sla sla naar keuze
250g Volkoren pasta
40g Pijnboompitten
2el Kappertjes
7g Dille
Zwarte peper
Zout
Yoghurt mosterd dressing
6el Griekse yoghurt
4el Olijfolie
1el Grove mosterd
1st Limoen sap van 1 limoen
2tl Agave siroop of honing
2tl Knoflookpoeder
5g Dille
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Maaltijdsalade warm gerookte zalm met mosterd dressing

Kenmerken:

    Maaltijdsalade met warm gerookte zalm en mosterd yoghurt dressing.

    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Yoghurt mosterd dressing

    Samenvatting

    Delen

    Een lekkere combinatie van volkoren pasta, groenten, zalm en een frisse mosterd dressing.

    Een complete maaltijd snel op tafel.

    Stappen

    1
    Klaar

    We beginnen met het koken van de pasta, doe dit volgens de bereidingswijzen van de verpakking.
    Kook in een ander pannetje water voor de eitjes, vanaf dat het water kookt 6 minuten voor zacht eitje en 8 minuten voor medium gegaard eitje.
    Laat beide afkoelen wanneer klaar.

    2
    Klaar

    Ondertussen kunnen we de groenten gaan snijden.
    De courgette en komkommer kan je grof raspen of in kleine stukjes snijden. De avocado mag in blokjes en de rode ui in dunnen halve ringen gesneden worden. Snijd of pluk de dille grof, zodat je deze goed terug ziet komen in de salade.
    Ook moeten de pijnboompitten nog gebakken worden. Zet hiervoor een pan (zonder olie) op het vuur en bak hier de pijnboompitten in. Goed in de gate houden en schudden tussendoor. Wanneer ze licht bruin worden/beginnen te ruiken zijn de klaar. Laat deze op een bord afkoelen.

    3
    Klaar

    Nu moeten we nog de dressing maken, hiervoor doen we de yoghurt, olie, mosterd, agave, knoflookpoeder, sap van 1 limoen, peper en zout bij elkaar in een kom en roer dit goed door elkaar. Snijd de dille fijn en voeg dit aan de dressing toe.

    4
    Klaar

    Nu kunnen we alle onderdelen mixen in een grote salade kom. Voeg eerst de pasta, gesneden groenten/kruiden, pijnboompitten, kappertjes en sla mix toe. Dan kan de warm gerookte zalm er doorheen, pluk of snijd deze in grove stukken. Ook kan het ei erbij, snijd deze in parten. En als laatste kan de dressing er over heen. Ik maak altijd iets meer dressing zodat ik zeker weet dat er genoeg is.
    Voeg naar smaak nog wat extra peper en zout toe. Eet smakkelijk!

    jamilla

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Ossenhaas
    vorige
    Ossenhaas biefstuk met aardappelpuree en huisgemaakte pepersaus
    volgende
    Broodje kipburger met honing-mosterdsaus
    Ossenhaas
    vorige
    Ossenhaas biefstuk met aardappelpuree en huisgemaakte pepersaus
    volgende
    Broodje kipburger met honing-mosterdsaus
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here