Ingrediënten
-
4st Eieren
-
6plakken Ontbijtspek
-
2st Italiaanse bol
-
1 handje Geraspte kaasnaar keuze
-
1el Bieslook
-
Zeezout
-
Zwarte peper
-
Knoflookolie
Samenvatting
Dit is een vrij eenvoudig en vullend ontbijtrecept. Het is eens een andere manier van je ei voor het ontbijt. Zelf ontbijt ik graag met een eitje met ontbijtspek. Daarnaast ben ik ook gek van een italiaanse bol. Nu heb ik dit samengevoegd tot een simpel ontbijtrecept die ook goed uit het vuistje te eten is.
Qua kruiden heb ik het vrij eenvoudig gehouden. Hier heb ik alleen paper en zout gebruikt. Om nog wat extra smaak toe te voegen aan dit ontbijtrecept heb ik het ontbijtspek uitgebakken in knoflookolie. Als finishing touch heb ik een beetje geraspte kaas op het laatste moment erbij gedaan en wat verse bieslook uit eigen tuin.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor tot 160°C. Snijd de bovenkant van de Italiaanse bol en hol deze uit. Deze kruimels kun je de laatste 5 minuten mee laten bakken in de oven. Sprenkel er nog een beetje olijfolie over voordat ze in de oven gaan. Dan krijg je croutons die je op een ander moment kan gebruiken voor een salade. |
2
Klaar
|
Ze de Italiaanse bollen even aan de kant en bak je ontbijtspek uit. Bak ze niet helemaal krokant uit want ze gaan ook nog even de oven in straks. Laat het ontbijtspek nog eventjes uitlekken op een vel keukenpapier. |
3
Klaar
|
Leg het ontbijtspek in de Italiaanse bol tegen de rand aan. Kraak nu 2 eieren per bol. Kruid het met een beetje peper en zout en zet het in de oven voor ongeveer 24 minuten. Na 22 minuten strooi je de kaas erover en laat het lekker smelten. Voordat je het serveert verdeel je de (verse) bieslook er overheen. Eetsmakelijk! |