0 0
Hertenburger met champignons

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Hertengehakt
1st Eieren
2el Paneermeel
400g Kastanjechampignons
2el Cajun
1st Vleestomaat
1st Paprika
50g Veldsla
4st Hamburgerbroodjes
3st Sjalot
2el Basterdsuiker
Zwarte peper
Zeezout
0.5st Komkommer

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hertenburger met champignons

Kenmerken:
  • Wild

Heerlijke zoetige burger met fantastisch mals vlees.

  • 60min
  • Porties 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Een burger als deze is vrij eenvoudig om te maken. Met veel liefde en een beetje geduld zul je hier echt van smullen! Omdat ik graag gekarameliseerde sjalotjes erbij maak, duurt het een klein uurtje om deze perfecte burger te maken.



Stappen

1
Klaar

Omdat het karameliseren van de sjalotjes het langste duurt start je daarmee. Snijd de sjalotjes in halve ringen.
Pak een kleine bakpan en doe hier een klont roomboter in. Zet dit op middellaag vuur. Voeg nu de sjalotjes toe. Zodra de sjalotjes zacht worden zet je het vuur op de laagste stand. Dit laat je nu ongeveer 50min karameliseren. Voeg na ongeveer 20min de donkere basterdsuiker toe. Let er wel op dat je het geheel regelmatig omschept.

2
Klaar

Ga nu verder met je voorbereidingen. Snijd de tomaat in dunne plakken, de komkommer in halve ringen en de paprika in grove stukken en snijd alvast de broodjes door de helft.

De champignons snijd je in plakjes en deze kruid je met de cajunpoeder.

Meng het gehakt met het ei en de paneermeel. Breng het verder wat op smaak met peper en zout. Maak hier dan 4 mooie hamburgers van.

3
Klaar

Pak nog een kleine bakpan en bak hier de champignons op hoog vuur. Wanneer de champignons zacht worden, dan zet je het vuur laag.

Pak nu nog een bakpan voor je hertenburgers. Zet de pan op hoog vuur en voeg hier een klont roomboter en een klein sheutje olie in. Bak je burgers goudbruin aan. Zet daarna het vuur lager en dek het af met een deksel. Nu kan het verder garen.

Grill of rooster je hamburgerbroodjes. Je kunt dit doen in de broodrooster, droge bakpan of op een grillplaat.

4
Klaar

Als je hertenburgers naar wens zijn gegaard, dan kun je de sjalotjes, champignons en burgers van het vuur halen.

Bouw je broodje op door te beginnen met een beetje boter uit te smeren over beide helften van het broodje. Leg hier een beetje sla op en daarna een schijf tomaat. Daar bovenop leg je de burger gevolgd door de champignons. Top het geheel verder af met de gekarameliseerde sjalotjes. Strooi daarna stukjes paprika en komkommer over de burger en je bord.
DONE! Eetmsmakelijk

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Misosoep met Noodles
salade van tonijn
volgende
Tonijnsalade met augurk en paprika
vorige
Misosoep met Noodles
salade van tonijn
volgende
Tonijnsalade met augurk en paprika

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here