Ingrediënten
-
500g Hertengehakt
-
1st Eieren
-
2el Paneermeel
-
400g Kastanjechampignons
-
2el Cajun
-
1st Vleestomaat
-
1st Paprika
-
50g Veldsla
-
4st Hamburgerbroodjes
-
3st Sjalot
-
2el Basterdsuiker
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
0.5st Komkommer
Samenvatting
Een burger als deze is vrij eenvoudig om te maken. Met veel liefde en een beetje geduld zul je hier echt van smullen! Omdat ik graag gekarameliseerde sjalotjes erbij maak, duurt het een klein uurtje om deze perfecte burger te maken.
Stappen
1
Klaar
|
Omdat het karameliseren van de sjalotjes het langste duurt start je daarmee. Snijd de sjalotjes in halve ringen. |
2
Klaar
|
Ga nu verder met je voorbereidingen. Snijd de tomaat in dunne plakken, de komkommer in halve ringen en de paprika in grove stukken en snijd alvast de broodjes door de helft. De champignons snijd je in plakjes en deze kruid je met de cajunpoeder. Meng het gehakt met het ei en de paneermeel. Breng het verder wat op smaak met peper en zout. Maak hier dan 4 mooie hamburgers van. |
3
Klaar
|
Pak nog een kleine bakpan en bak hier de champignons op hoog vuur. Wanneer de champignons zacht worden, dan zet je het vuur laag. Pak nu nog een bakpan voor je hertenburgers. Zet de pan op hoog vuur en voeg hier een klont roomboter en een klein sheutje olie in. Bak je burgers goudbruin aan. Zet daarna het vuur lager en dek het af met een deksel. Nu kan het verder garen. Grill of rooster je hamburgerbroodjes. Je kunt dit doen in de broodrooster, droge bakpan of op een grillplaat. |
4
Klaar
|
Als je hertenburgers naar wens zijn gegaard, dan kun je de sjalotjes, champignons en burgers van het vuur halen. Bouw je broodje op door te beginnen met een beetje boter uit te smeren over beide helften van het broodje. Leg hier een beetje sla op en daarna een schijf tomaat. Daar bovenop leg je de burger gevolgd door de champignons. Top het geheel verder af met de gekarameliseerde sjalotjes. Strooi daarna stukjes paprika en komkommer over de burger en je bord. |