Ingrediënten
-
500g Kippendijen
-
0.5st Rode ui
-
0.5st Prei
-
100g Witte kool
-
2st Knoflook
-
1st Chilipeper
-
75g Maïs
-
125g Kidneybonen
-
500g Passata
-
3el BBQ Saus
-
75g Geraspte kaas
-
125g Zure room
-
6st Tortilla wrap
-
10druppels Tabasco
-
Kruidenmix
-
1tl Peterselie
-
1tl Uienpoeder
-
0.5tl Komijnzaad
-
1tl Chilipoeder
-
1tl Paprikapoeder
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
De quesadilla is een bekend gerecht in de Mexicaanse keuken, een wrap die vaak gevuld wordt met kip of gehakt. Wat ik aan dit quesadilla recept lekker vind is de krokante tortilla. Een ander populair recept van mij is de wrap. Dat is nog iets eenvoudiger dan dit recept. Daar vul je namelijk de wraps, rolt ze op en zet ze in de oven. Bij de quesadilla moet je wel even bijblijven. Je zou dit ook in kleinere porties kunnen maken en serveren als een soort snack.
Wat eigenlijk niet hierbij kan ontbreken zijn nachochips en quacamole!
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de kippendijen in hapklare stukken en kruid dit met de kruidenmix. De rode ui en prei kan in halve ringen gesneden worden en de knoflook en chilipeper snijd je fijn. |
2
Klaar
|
Ik kan je aanraden om voor het klaarmaken van de vulling een wokpan te gebruiken. Een braadpan kan ook. |
3
Klaar
|
Doe nu de maïs, kidneybonen, tabasco en BBQ saus erbij. Laat dit nog even pruttelen en breng het verder op smaak met peper en zout. |
4
Klaar
|
Bak 1 kant van de tortilla tot het lichtbruin wordt, draai dan om en besmeer de bodem met creme fraiche. Doe er dan 2 tot 3 lepels van de vulling erop. Strooi er dan nog wat kaas overheen en vouw de tortilla dubbel. Bak beide kanten goudbruin en that's it! |