Ingrediënten
-
6st Eieren
-
4st Knoflook
-
4st Chilipeper2 met zaadjes, 2 zonder
-
1st Bosui
-
400g RijstPandan bij voorkeur, Basmati en Jasmin als 2e keuze
-
1el SambalBadjak
-
1el Rendang
-
Zonnebloemolie
-
-
400g KipfiletIn blokjes (Optioneel)
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Voorbereiding rijstKook de rijst een dag van te voren in een rijstkoker en zet dan in de koelkast. (Pandan bij voorkeur, Basmati en Jasmin als 2e keuze) |
2
Klaar
|
Voorbereiding restKluts de eieren in een aparte kom. Snijd de knoflook en bosui fijn. Snijd dan de helft van de chilipeper met zaadjes fijn en de andere helft zonder. (afhankelijk hoe pittig je het wil hebben) |
3
Klaar
|
Verhit de wok met Zonnebloemolie Voeg de knoflook toe en bak heel kort bruin, voeg de geklutste eieren toe in de wok en roer een beetje |
4
Klaar
|
Voeg de bosuit/lenteui en chilipepers toe en roer door elkaar totdat de ei bijna gegaard is. |
5
Klaar
|
Voeg de gekoelde losse rijst toe en meng door elkaar. Schud dit mengsel enige minuten door elkaar. (Toss the shit out of it) |
6
Klaar
|
Schuif de rijst/ei mengsel naar de zijkanten van de wok en gooi een eetlepel sambal en Rendang in het midden van de wok. Even mee spelen en meng alles door elkaar. |
7
Klaar
|
Toss the shit out of it en voeg de kipblokjes toe.(nogmaals optioneel) Blijf er de shit out of tossen tot de kip gaar is. |
8
Klaar
|
Extra smaakStrooi wat MSG er over en bak nog heel eventjes mee terwijl je alles in beweging houdt. |
9
Klaar
|
Opscheppen en Sambal Badjak toevoegen naar smaak. Voor een extra crunch kun je kiezen voor uitgebakken uitjes, of van tevoren een paar sjalotten snipperen, bakken in olie en laten uitlekken. Prop dat mondje vol met deze heerlijke Egg Fried Rice. |