0 0
Egg fried rice, eenvoudig en super lekker

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
6st Eieren
4st Knoflook
4st Chilipeper 2 met zaadjes, 2 zonder
1st Bosui
400g Rijst Pandan bij voorkeur, Basmati en Jasmin als 2e keuze
1el Sambal Badjak
1el Rendang
Zonnebloemolie
Optioneel
400g Kipfilet In blokjes (Optioneel)

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Egg fried rice, eenvoudig en super lekker

Kenmerken:
  • Spicy

Eenvoudig en superlekker!

  • 20min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Check mijn superlekkere en eenvoudige ‘Egg Fried Rice!’

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding rijst

Kook de rijst een dag van te voren in een rijstkoker en zet dan in de koelkast. (Pandan bij voorkeur, Basmati en Jasmin als 2e keuze)

2
Klaar

Voorbereiding rest

Kluts de eieren in een aparte kom. Snijd de knoflook en bosui fijn. Snijd dan de helft van de chilipeper met zaadjes fijn en de andere helft zonder. (afhankelijk hoe pittig je het wil hebben)

3
Klaar

Verhit de wok met Zonnebloemolie

Voeg de knoflook toe en bak heel kort bruin, voeg de geklutste eieren toe in de wok en roer een beetje

4
Klaar

Voeg de bosuit/lenteui en chilipepers toe en roer door elkaar totdat de ei bijna gegaard is.

5
Klaar

Voeg de gekoelde losse rijst toe en meng door elkaar. Schud dit mengsel enige minuten door elkaar. (Toss the shit out of it)

6
Klaar

Schuif de rijst/ei mengsel naar de zijkanten van de wok en gooi een eetlepel sambal en Rendang in het midden van de wok. Even mee spelen en meng alles door elkaar.

7
Klaar

Toss the shit out of it en voeg de kipblokjes toe.(nogmaals optioneel)

Blijf er de shit out of tossen tot de kip gaar is.

8
Klaar

Extra smaak

Strooi wat MSG er over en bak nog heel eventjes mee terwijl je alles in beweging houdt.

9
Klaar

Opscheppen en Sambal Badjak toevoegen naar smaak.

Voor een extra crunch kun je kiezen voor uitgebakken uitjes, of van tevoren een paar sjalotten snipperen, bakken in olie en laten uitlekken.

Prop dat mondje vol met deze heerlijke Egg Fried Rice.

GJRoelofs

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Tzatziki met dille
volgende
Chili Con Carne mix
vorige
Tzatziki met dille
volgende
Chili Con Carne mix
Hulp nodig?