Ingrediënten
-
300gr Kippendijen
-
1 Witte ui
-
3 tenen Knoflook
-
1 tl Gember
-
200gr Sugersnaps
-
2 st Puntpaprika
-
1 portie Rijst
-
Woksaus
-
3 el Honing
-
3 el Sojasaus
-
1 el Vissaus
-
2 el Oestersaus
-
1 tl Samballicht pittig
-
1 el Appelaziin
-
1 el Sesamolie
Samenvatting
Een heerlijke snelle wok. Probeer je wokpan zo heet mogelijk te krijgen voor extra knapperige groentes!
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingVoorbereiding is noodzakelijk als je gaat wokken op de hoogste temperatuur. Er is geen tijd om nog even iets te snijden of voor te bereiden terwijl je wokt, dan zou alles aanbranden. Snij de kippendij in stukjes en bestrooi deze met peper en zout, leg opzij. Snij ook de paprika en ui in groffe stukken. De knoflook en gember mogen fijn gehakt worden. Bereid de woksaus ook voor, proef deze zodra alles goed gemengd is. Je wilt een licht zoete saus proeven, als dit niet het geval is mag je nog wat honing toevoegen. |
2
Klaar
|
WokkenZodra de pan goed heet is kan er je er wat arachide olie ingooien. (geen olijfolie, dat verbrand). Bak eerst de kip goudbruin en haal deze uit de pan en leg apart. Fruit hierna de gember en knoflook kort en gooi daarna alle groenten erbij. Wok dit door totdat de stukken ui glazig beginnen te worden. Gooi hier de woksaus overheen en laat alles even goed mengen. De kip kan ook bij dit mengsel gegooid worden. Serveer met rijst. Eet smakelijk! |