Ingrediënten
-
1 Grote Ui
-
2 PaprikaRood
-
2 eetlepelsKruidenmix Chili Con Carne
-
1 Eetlepel Zonnebloemolie
-
500g Rundergehakt
-
450g Kidneybonen
-
400g Tomaten in blokjes
-
klein blikje Tomatenpuree
-
200ml Gezeefde tomaten
-
150g Maïs
-
250ml Zure room
-
bosje Verse Peterselie
-
300g RijstIndien gewenst
Samenvatting
Recept is voor 4 personen, maar voor de grote eters zoals zij kun je het recept aanpassen naar gelang de behoefte.
Het recept voor de kruidenmix staat ook bij mijn recepten.
Stappen
1
Klaar
|
Ingredienten toevoegenSnipper de ui en bak deze in een grote (wok)pan met een beetje olie. |
2
Klaar
|
Ingredienten toevoegenVoeg het gehakt toe en bak dit rul. |
3
Klaar
|
Ingredienten toevoegenVoeg de Rode paprika in stukjes toe en bak een paar minuten mee. |
4
Klaar
|
Ingredienten toevoegenVoeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en gezeefde tomaten erbij en roer alles goed door elkaar. |
5
Klaar
|
Ingredienten bereidenLaat de bonen uitlekken en spoel af met koud water. |
6
Klaar
|
Even wachtenBovenstaand mengsel 10 minuten laten pruttelen |
7
Klaar
|
Rijst koken (Rijstkoker)Kook ondertussen de rijst, het liefst in een rijstkoker. |
8
Klaar
|
Toevoegen laatste ingredientenVoeg de bonen en de mais bij de saus en laat nog 10 minuten pruttelen |
9
Klaar
|
ServerenServeer de Chili met een schep zure room naar smaak en wat fijngehakte peterselie. Rijst indien gewenst. |