Ingrediënten
-
300 gram Aardappelen
-
2 Hamburgerbroodjes
-
1 Sjalot
-
2 Knoflooktenen
-
1/2 rode peper
-
300 gram Rundergehaktgekruid met gehaktkruiden
-
1 tl Paprikapoeder
-
1 tl Komijnzaad
-
1 pak Passata
-
10 ml soyasaus
-
1 Komkommer
-
2 Trostomaten
-
5 gram Bieslook
-
2 tl Balsamicoazijn
-
2 tl Honing
-
2 el Witte wijnazijn
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie en peper en zout. Verdeel de frieten op een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten tot goudbruin. |
2
Klaar
|
Snipper de sjalot en pers de knoflook. Verwijder zaadlijsten van de rode peper en snijd de halve peper fijn. |
3
Klaar
|
Bak de gehaktballen in olie 5-6 minuten rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en bewaar apart. Zet de pan terug op het vuur. |
4
Klaar
|
Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg zonnebloemolie toe. Voeg de sjalot, knoflook. rode peper en kruiden toe. Fruit voor 2 minuten. Blus af met passata, zwarte balsamicoazijn, honing en sojasaus. Breng het geheel zachtjes aan de kook. |
5
Klaar
|
Zet het vuur middellaag zodra de saus kookt en voeg de gehaktballen weer toe aan de hapjespan. Dek af en laat 7-9 minuten zachtjes koken. |
6
Klaar
|
Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met 1/2 tl suiker. Breng op smaak met zout en peper. Schaaf de komkommer in dunne linten. Snijd de tomaat in smalle parten en snijd de bieslook fijn. Meng goed. |
7
Klaar
|
Beleg de hamburgerbroodjes met de gehaktballen in tomatensaus en garneer met de overige bieslook. Serveer de broodjes met de komkommersalade, de ovenfrieten en mayonaise! |
8
Klaar
|