Ingrediënten
-
50g Bloem
-
1.5tl Kaneelpoeder
-
50g Poedersuiker
-
5st AppelGoudrenet
-
100g Amandelspijs
-
20st Bladerdeeg
-
20g Kristalsuiker
-
2l ZonnebloemolieOm in te frituren
Samenvatting
Appelbeignets zijn een typische snack voor aan het einde van het jaar. Net zoals de oliebollen en appelflappen. Eigenlijk zou je de appelbeignets ook gewoon op andere momenten in het jaar mogen maken toch? Het is gewoon een lekker hapje in bladerdeeg met goed wat suiker! Door de amandelspijs erbij te doen worden ze ongekend lekker.
Dus nee, het is niet gezond gezien de suikers. Wel is het erg lekker! Met dit recept weet ik zeker dat je mensen gaan verrassen! Er zijn recepten online waarbij ze appelbeignets klaarmaken in de oven. Ik ben een voorstander van frituren! Eerst heb ik de beignets gefrituurd in de zonnebloemolie zodat ze lekker knapperig worden. Daarna heb ik er direct kaneelsuiker overheen gestrooid en laten afkoelen op een rekje. Heerlijk!
Het kan een lekkere snack voor bij de koffie zijn of misschien wel als toetje met een beetje vanille ijs en slagroom bijvoorbeeld. Probeer het recept uit en laat mij weten hoe het was!
Stappen
1
Klaar
|
Begin met het mengen van de bloem, poedersuiker en 1el kaneel in een kom. De rest van de kaneel gebruik je dadelijk. |
2
Klaar
|
Zet alvast een pan op met de zonnebloemolie waar je straks in gaat frituren. Ik heb hiervoor mij braadpan gebruikt. Een wokpan kan bijvoorbeeld ook prima. Verwarm de olie tot 180°C. Als je het toch liever helemaal in de oven wilt doen, dan verwarm je de oven nu alvast voor tot 180°C. |
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
Maak van de amandelspijs balletjes van 10g en druk dit in het midden van de appelschijf. |
5
Klaar
|
Leg nu het 2e vel bladerdeeg over de appel heen en druk het deeg goed aan bij de rand van de appel. Doordat je het onderste bladerdeeg in de vorige stap vochtig hebt gemaakt blijft het nu beter plakken. Snijd het overtollige deeg weg. Dit zal uitkomen op 1,5cm van de appel rondom wegsnijden. Druk nu de rand rondom in met een vork. |
6
Klaar
|
Frituur de appelbeignets tot ze mooi goudbruin zijn. Dit is na ongeveer 5 minuten. |