Ingrediënten
-
3 st Vleestomaat
-
1 st Komkommer
-
1 st Rode ui
-
1 st Paprika
-
1 teen Knoflook
-
Bieslook
-
half brood Zuurdesemin grove stukken
-
3 el Rode wijnazijn
-
Zwarte peper
-
Zout
-
200ml Olijfolie
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Snijden en BlendenSnij alle groente in grove stukken (klein genoeg voor een blender), scheur het brood ook in grove stukken (zonder korst). Gooi de stukken brood in een kom en zout alle groenten voordat je ze op het brood gooit. Het zout trekt vocht uit de groente, dit lekt vervolgens in het brood wat alles zacht maakt. Gooi alles na 30min in een blender en blend het tot een fijn mengsel. Tijdens het blenden voeg je ~200 ml olijfolie en de rode wijnazijn toe. |
2
Klaar
|
Serveren en SmullenAls het mengsel niet koud meer is kun je het nog even voorkoelen in de koelkast. Filter het mengsel door een fijne zeef voor een zijdezachte soep. Serveer met met gesneden bieslook bovenop, een paar drupjes olijfolie en rode wijn azijn. Eet smakelijk |