Ingrediënten
-
7g Gist
-
130ml Water
-
500g Bloem
-
15g Kristalsuiker
-
2tl Zout
-
130ml Halfvolle Melk
-
2el Olijfolie
-
2el Rijstazijn
Samenvatting
Check dit recept voor je eigen gemaakt bao buns! Superlekker met bijvoorbeeld Pulled Chicken of met Pulled Pork. Qua handelingen is het niet veel werk om je eigen bao buns te maken, maar het meeste tijd zit in de rijstijd.
Stappen
1
Klaar
|
Meng de gist en (lauwwarm)water in een kom en laat het 5 minuten staan, totdat het schuimig wordt. |
2
Klaar
|
Voeg het gistmengsel, melk, olijfolie en rijstazijn toe aan de droge ingrediënten en meng tot een deeg. |
3
Klaar
|
Laat het deeg afgedekt ongeveer 45-60min rusten. |
4
Klaar
|
Verdeel het deeg in gelijke stukken en vorm er ballen van. Rol elk stukje deeg uit tot een ovale vorm en vouw het in de helft. |
5
Klaar
|
Stoom de buns in een stoommandje gedurende 10-12 minuten, totdat ze zacht en luchtig zijn. |