Ingrediënten
-
400g Kippendijen
-
4st Knoflook
-
1st Rode ui
-
1st Prei
-
2st Paprika1 rood en 1 geel
-
150g Maïs
-
250g Bruine bonen
-
125g Zure room
-
8st Tortilla wrap
-
100g Jonge kaas (rasp)
-
Kippenkruiden
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Peterselie
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Komijnzaad
-
1tl Kurkuma
-
1tl Mosterdpoeder
-
1tl Uienpoeder
-
0.5tl Koriander
-
1tl Kerrie poeder
Samenvatting
Eigenlijk gek dat ik dit recept nog niet eerder heb geplaatst. Ik eet dit namelijk erg graag!
Deze wrap zit boordevol groenten en de kip is heerlijk gekruid. Door de wraps aan het eind nog even in de oven te doen wordt de tortilla nog een beetje knapperig. Je kunt de kip in dit recept ook vervangen door gehakt als je dat liever hebt. Zelf maak ik dit recept altijd met kip.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de rode ui en prei in halve ringen. De paprika kun je in reepjes snijden en daarna door de helft. De knoflook kun je fijn snijden. |
2
Klaar
|
Pak nu 2 pannen. In beide pannen doe je een beetje olie. In 1 pan bak je de ui, prei en de paprika. Voeg na enkele minuten de helft van de knoflook toe. In de andere pan bak je de kip op hoog vuur rondom bruin. Zodra de kip is dichtgeschroeid, dan voeg je de andere helft van de knoflook toe. |
3
Klaar
|
Zodra de groenten zacht zijn geworden, dan voeg je de gehele inhoud van die pan toe aan de kip. |
4
Klaar
|
wraps beleggenIn het pak van de tortillas zitten 8 stuks. Besmeer elke tortilla met de zure room. Je kunt dit het makkelijkste verdelen over de wrap met de achterkant van een lepel. Schep er dan het mengsel van kip en groenten erop. Strooi er dan nog geraspte kaas er overheen en rol de wrap dicht. Herhaal dit bij elke wrap. Als je klaar bent, dan leg je ze in een ovenschaal. Strooi er nu nog wat extra kaas overheen en zet je ze voor ongeveer 6 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna is het klaar! Eet smakelijk! |