0 0
Wrap met kip en mango en guacamole

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Kippendijen
2el Griekse yoghurt
1tl Komijnzaad
1tl Paprikapoeder
0.5tl Chilipoeder
1tl Oregano
0.5st Limoensap
Zeezout
Topping
0.5st Rode ui
4st Radijs
1st Mango
0.5st Komkommer
Guacamole
Wrap
85g Bloem
50ml Kraanwater
0.5tl Bakpoeder
1tl Zeezout
1el Zonnebloemolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wrap met kip en mango en guacamole

Kenmerken:

    Lekker frisse wrap!

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Topping

    • Wrap

    Samenvatting

    Delen

    Dit recept voor de homemade wrap met mango en guacamole is zowel lekker om in de keuken of op de BBQ klaar te maken. Wat leuk is aan dit recept is dat je zelf je wrap maakt. Uiteraard kun je zelf ook wel in de winkel kopen, maar het is toch eigenlijk best wel leuk om het zelf een keer te doen. En het is ook wel lekkerder moet ik zeggen. Het is een stuk knapperiger dan die uit de verpakking.

    De marinade van de kip geeft het een lekker fris/pittige smaak en de mango erbij is ook echt een topper. Ben gek op mango!

    Bij dit recept heb ik ook de guacamole. Het uitgeschreven recept heb ik ook op de site staan. Deze kun je HIER vinden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het kant-en-klaar te kopen.

    Stappen

    1
    Klaar

    Marineren

    Snijd de kip in grove stukken en voeg dit samen in een kom met de Griekse yoghurt, komijnzaad, paprikapoeder, oregano, zeezout en limoensap. Voor een beetje extra pit kun je de chilipoeder hieraan toevoegen. Zet de kip nu even aan de kant en ga verder met de andere voorbereidingen.

    2
    Klaar

    Wrap

    Mix het bloem, kraanwater, bakpoeder en zout in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak er gelijke ballen van en besmeer ze met zonnebloemolie. Laat de ballen daarna even rusten met een vochtige doek er overheen. Ga ondertussen verder met de overige voorbereidingen.

    3
    Klaar

    Topping

    Snijd de ui eerst door de helft en snijd er zo dun mogelijke ringen van. Snijd de radijs ook in dunne plakjes. De mango kun je schillen en daarna in blokjes snijden. De komkommer kun je halveren, daarna de zaadlijst verwijderen en dan in smalle repen snijden.
    Voor de guacamole kun je mijn andere recept bekijken op de website.

    4
    Klaar

    Nu alles klaarstaat, kun je eerst aan de gang gaan met je wraps. Zet een koekenpan op het vuur en rol een deegbal uit tot een ronde wrap. Hoeft natuurlijk niet perfect. Het is wel homemade!
    Als je de deegbal hebt uitgerold, dan bak je beide kanten bruin. Voer deze stap uit voor elke deegbal die je hebt. Leg de wraps daarna aan de kant tot gebruik

    5
    Klaar

    Gebruik de pan die je hebt gebruikt voor de wraps of zet een andere pan op het vuur. Giet hier olie in en bak hier de kip rondom bruin in.

    6
    Klaar

    Pak een wrap erbij en verdeel hier de kip en toppings op. Thats it! Eetsmakelijk

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Yakitori spiesjes met fried rice
    volgende
    Overnight oats met frambozen
    vorige
    Yakitori spiesjes met fried rice
    volgende
    Overnight oats met frambozen
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here