Ingrediënten
-
50g Paneermeel
-
30g Bloem
-
1st Eieren
-
1st Little gem
-
1st Vleestomaat
-
1st Rode ui
-
1st Avocado
-
Visburger
-
200g Zalm
-
200g Kabeljauw
-
0.5tl Paprikapoeder
-
0.5tl Knoflookpoeder
-
1el Dille
-
15g Paneermeel
-
0.5st Citroen
-
1st Eieren
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Ravigottesaus
-
1el Kappertjes
-
2st AugurkZoetzuur
-
1el Dillevers
-
2tl Dragon
-
3el Mayonaise
-
4el Griekse yoghurt
-
2tl Grove mosterd
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Check deze frisse visburger van zalm en kabeljauw met ravigottesaus. De eerste visburger op de website! Het is vaker wel lastig om een visburger goed op smaak te krijgen. Maar als je dit recept aanhoudt, dan komt het helemaal goed. De truc in dit recept is het mengsel voor de burger niet te plakkerig te maken. Dit voorkom je door het niet te fijn te pureren. Er mogen best nog een paar grove stukken zalm of kabeljauw in zitten.
Bij deze visburger heb ik een ravigottesaus. Deze is heerlijk fris en heeft een beetje een smaak van anijs erin door de dragon. Als je dit niet zo lekker vindt, dan kun je uiteraard ook voor je eigen favoriet gaan.
Benodigdheden voor dit recept:
– Diepe pan, zoals DEZE
– Bakpapier
– Blender/keukenmachine
Stappen
1
Klaar
|
Visburger |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
RavigottesausHak de kappertjes, augurk en dille fijn. Voeg dit samen met de andere ingrediënten in een bakje. Mix het goed door elkaar en breng het verder op smaak met peper en zout. Zet deze nu aan de kant voor straks. |
5
Klaar
|
Snijd de tomaat in ringen en de ui in halve ringen. Pak dan de avocado erbij, snijd door de helft en verwijder de pit. Snijd deze in zodat je er plakken uit kan halen. Zet ook dit aan de kant om straks je broodje mee te beleggen. |
6
Klaar
|
Zet een diepe pan op het vuur met een laag olie van ongeveer 1cm. Pak nu 2 borden en 1 kommetje. Op 1 bord doe je de bloem en op het andere bord het paneermeel. In het kommetje kraak je het ei en klop je deze los. Pak een visburger en haal deze door de bloem. Haal de burger dan door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat alles goed bedekt is met het meel. Leg de burger dan voorzichtig in de olie en bak de burger op middelhoog vuur aan beide kanten bruin. Als de olie te heet is verbrand het paneermeel. Dus let daar goed op! Volg deze stappen voor elke burger die je hebt. Haal ze daarna uit de pan en leg ze op een rekje of op een vel keukenpapier. |
7
Klaar
|
Broodje beleggenOm het broodje te beleggen pak je eerst de onderkant van het broodje. Leg hier nu 2 blaadjes van de little gem op en een plak tomaat. Leg dan de visburger erop. Leg de plakjes avocado erop en verdeel er rijkelijk de ravigottesaus er overheen. Verdeel er dan een aantal halve ringen van ui erover en dan kan de andere kant van het broodje erop! That's it! |