Ingrediënten
-
100g Cashew
-
1st Puntpaprika
-
400g Blad spinazie
-
150g Roomkaaskruiden/knoflook
-
200ml Kookroom
-
400g Kippendijen
-
200g Shiitake
-
1.5st Rode ui
-
200g Gerookte spekjes
-
1el Cajun
-
2el Zonnebloemolie
-
1st Prei
-
350 Spaghetti
-
100g Parmazaanse Kaas (rasp)
-
2st Knoflook
Samenvatting
Check deze pasta met kip, spinazie, cashewnoten en roomkaas! Wie houd er nu niet van een lekker recept die snel en makkelijk te maken is? Dit recept is een allemansvriend. Door gebruik te maken van kruiden roomkaas en kookroom is het een smaakvol en romig gerecht. Een echte guilty pleasure wat mij betreft. Heerlijk te combineren met wat voor groenten je ook in huis hebt. Wij hebben hier verse spinazie, shiitake en prei aan toegevoegd. Wanneer je gewone champignons of spinazie uit de diepvries hebt liggen, kan je dat ook heel goed gebruiken.
Stappen
1
Klaar
|
We beginnen met het klein snijden van van ui en knoflook. Deze bakken we gelijk aan in een wokpan met een 1el olie. Ondertussen ze je een grote pan met water op voor de pasta, wanneer het water kookt bereid je de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Ook kunnen we beginnen met het snijden van de kippendijen, deze kunnen in het formaat die je zelf wil. Bak ondertussen in een andere pan de spekjes helemaal uit zodat ze lekker knapperig worden. |
2
Klaar
|
Wanneer de ui en knoflook glazig zijn geworden kun je de kip toevoegen, bak deze goudbruin en voeg de cajunkruiden, peper en zout toe. Snijd de prei in halve ringen en de paprika in halve reepjes. Nu kan je ook de prei en shiitake toe gaan voegen bij de kip, na een paar minuutjes voeg je ook de kruiden roomkaas en kookroom toe. Het begint nu al echt op een heerlijk romig gerecht te lijken. Alleen nog handje voor handje de spinazie toevoegen, omdat spinazie heel erg slinkt kun je niet alles tegelijkertijd aan de pan toevoegen. Ook nog de uitgebakken spekjes aan het kip/groenten mengsel toevoegen en klaar. |
3
Klaar
|
Serveer de pasta met het kip/groenten room mengsel uit over 4 borden. Hak de cashewnoten fijn en verdeel samen met de kaas over de borden, Klaar en eet smakelijk. |