0 0
Risotto met zalm en groenten

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Ui
1st Courgette
1st Puntpaprika
2st Knoflook
150g risottorijst
1st Citroen
4takjes Verse Tijm Of 0.5el gedroogde tijm
1.5st Kippenbouillon
1l Water
1st Buffelmozzarella
50g Parmazaanse Kaas (rasp)
50g Blad spinazie
2st Zalmfilet met huid à 125g
Zwarte peper
Zeezout
Roomboter

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Risotto met zalm en groenten

Kenmerken:
  • Vis

'Cheasy' risotto met gebakken zalm, heerlijk!

  • 40min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Check deze heerlijke risotto met zalm en groenten. Risotto is altijd wel een gerecht waar je goed je aandacht bij moet houden. Je moet zorgen dat de korrel eerst mooi glazig gebakken wordt en daarna geleidelijk het vocht van de bouillon opneemt. Als je er teveel vocht bij doet, dan neemt de risottorijst het vocht niet goed op. Je wilt daarnaast natuurlijk niet een papperige risotto op tafel zetten.

Bij de risotto met groenten heb ik gebakken zalm geserveerd. Je kunt het ook volledig vegetarisch houden en de zalm achterwege laten. Je kunt ook een ander stukje vlees/vis erbij serveren. Geheel aan je zelf om die keuze te maken :).

Zoals je in het recept ziet heb ik de risotto in een ‘skillet‘ gemaakt van gietijzer.



Stappen

1
Klaar

Snijd de ui in kwart ringen. De courgette snijd in 4 stukken over de lengte. Daarna kun je ze in kwart stukken snijden.
Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd deze in repen.

2
Klaar

Zet nu een skillet of koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olie. Fruit hier de ui, courgette en paprika in. Pers na ongeveer 3 minuten de knoflook erin uit.

Breng tussendoor water aan de kook en voeg de bouillonblokjes verkruimeld eraan toe. Roer het er goed doorheen zodat er geen stukje overblijft.

3
Klaar

Voeg nu de risottorijst aan de pan met groenten toe met de tijm en citroensap. Voeg er ook nog een klont roomboter aan toe en bak de risottorijst tot ze glazig zijn.

4
Klaar

Schep nu de bouillon er geleidelijk aan toe. Doe dit met bijvoorbeeld een soeplepel of giet het eerst in een maatbeker. Schep er als eerst genoeg bouillon toe dat de rijst bijna onder staat. Daarna voeg je pas nieuwe bouillon als het bijna op is in de pan. De risottorijst neemt namelijk de bouillon geleidelijk aan op. Voeg bij de laatste keer bouillon toevoegen ook de bladspinazie eraan toe.

Ga door tot de risottorijst gaar is. Bak ondertussen je zalm.

5
Klaar

Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg hier een scheut olie aan toe. Kruid de zalm met peper en zout en bak eerst de vleeskant lekker krokant. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Gaar daarna de zalm op de huid op middelhoog vuur.

6
Klaar

Voeg nu als laatste de buffelmozzarella en Parmezaanse kaas aan toe. Hussel het goed door elkaar tot de kaas lekker gesmolten is.

7
Klaar

Pak nu een bord erbij en schep de risotto op. Leg het stuk zalm erop en serveer eventueel met een paar stukjes citroen.
Eet smakelijk en laat mij weten wat je ervan vindt!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Monchoutaart met kersen in een glaasje
volgende
Oosterse biefstuk salade
vorige
Monchoutaart met kersen in een glaasje
volgende
Oosterse biefstuk salade
Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here