Ingrediënten
-
2st Ui
-
1st Courgette
-
1st Puntpaprika
-
2st Knoflook
-
150g risottorijst
-
1st Citroen
-
4takjes Verse TijmOf 0.5el gedroogde tijm
-
1.5st Kippenbouillon
-
1l Water
-
1st Buffelmozzarella
-
50g Parmazaanse Kaas (rasp)
-
50g Blad spinazie
-
2st Zalmfilet met huidà 125g
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Roomboter
Samenvatting
Check deze heerlijke risotto met zalm en groenten. Risotto is altijd wel een gerecht waar je goed je aandacht bij moet houden. Je moet zorgen dat de korrel eerst mooi glazig gebakken wordt en daarna geleidelijk het vocht van de bouillon opneemt. Als je er teveel vocht bij doet, dan neemt de risottorijst het vocht niet goed op. Je wilt daarnaast natuurlijk niet een papperige risotto op tafel zetten.
Bij de risotto met groenten heb ik gebakken zalm geserveerd. Je kunt het ook volledig vegetarisch houden en de zalm achterwege laten. Je kunt ook een ander stukje vlees/vis erbij serveren. Geheel aan je zelf om die keuze te maken :).
Zoals je in het recept ziet heb ik de risotto in een ‘skillet‘ gemaakt van gietijzer.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de ui in kwart ringen. De courgette snijd in 4 stukken over de lengte. Daarna kun je ze in kwart stukken snijden. |
2
Klaar
|
Zet nu een skillet of koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olie. Fruit hier de ui, courgette en paprika in. Pers na ongeveer 3 minuten de knoflook erin uit. Breng tussendoor water aan de kook en voeg de bouillonblokjes verkruimeld eraan toe. Roer het er goed doorheen zodat er geen stukje overblijft. |
3
Klaar
|
Voeg nu de risottorijst aan de pan met groenten toe met de tijm en citroensap. Voeg er ook nog een klont roomboter aan toe en bak de risottorijst tot ze glazig zijn. |
4
Klaar
|
Schep nu de bouillon er geleidelijk aan toe. Doe dit met bijvoorbeeld een soeplepel of giet het eerst in een maatbeker. Schep er als eerst genoeg bouillon toe dat de rijst bijna onder staat. Daarna voeg je pas nieuwe bouillon als het bijna op is in de pan. De risottorijst neemt namelijk de bouillon geleidelijk aan op. Voeg bij de laatste keer bouillon toevoegen ook de bladspinazie eraan toe. Ga door tot de risottorijst gaar is. Bak ondertussen je zalm. |
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
Voeg nu als laatste de buffelmozzarella en Parmezaanse kaas aan toe. Hussel het goed door elkaar tot de kaas lekker gesmolten is. |
7
Klaar
|
Pak nu een bord erbij en schep de risotto op. Leg het stuk zalm erop en serveer eventueel met een paar stukjes citroen. |