Ingrediënten
-
400g Zalm
-
500g Broccoli
-
400g Aardappelpartjes
-
1st Witte uiGrote
-
200g Blad spinazie
-
4st Knoflook
-
100ml Kookroom
-
100g Crème fraîche
-
30g Geraspte kaas
Samenvatting
Zalm eet ik vaak gegrild of warm gerookt in een salade. Deze combinatie in een ovenschotel is ook heel erg lekker. Het is erg eenvoudig om te maken en daarmee dus heerlijk als je even geen zin hebt om de hele avond in de keuken te staan.
Als je geen fan bent van zalm, dan zou je het ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld kabeljauw. Ben je geen liefhebber van vis, dan kun je het ook vervangen door kippendijen.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de roosjes broccoli van de steel. Schil de steel en snijd deze in grove stukken. Zet een pannetje op het vuur en kook de broccoli tot het net beetgaar is. Giet het af en zet het nog even aan de kant. Ondertussen start je met het aanbakken van de aardappelpartjes. Bak ze rondom krokant en zet daarna het vuur op laag tot middelhoog. |
2
Klaar
|
Tijdens het wachten bij stap 1 kun je de zalm in grove stukken snijden van 2-3cm. Snijd de ui in kwart ringen en spiel de spinazie af (indien niet gewassen). Pak nu een wokpan en fruit hier je ui in. Pers de knoflook erover uit en voeg de spinazie toe. Blijf het omscheppen tot de spinazie is geslonken. |
3
Klaar
|
Pak nu een ruime overschaal en voeg de broccoli, aardappelpartjes, spinazie, ui en zalm eraan toe. Schep het goed om zodat het lekker gemixt is. Meng in een kommetje de kookroom, Creme Fraiche en 3/4 van de geraspte kaas. Giet dit mengsel goed verdeel over het gerecht. Strooi de overige geraspte kaas nu over de bovenkant. Zet het gerecht nu ongeveer 20 minuten in de oven tot de zalm gaar is. |