0 0
Ovenschotel met zalm, broccoli en room

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Zalm
500g Broccoli
400g Aardappelpartjes
1st Witte ui Grote
200g Blad spinazie
4st Knoflook
100ml Kookroom
100g Crème fraîche
30g Geraspte kaas

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ovenschotel met zalm, broccoli en room

Kenmerken:
  • Vis

Een topmanier om van zalm te genieten!

  • 50min
  • Porties 3
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Zalm eet ik vaak gegrild of warm gerookt in een salade. Deze combinatie in een ovenschotel is ook heel erg lekker. Het is erg eenvoudig om te maken en daarmee dus heerlijk als je even geen zin hebt om de hele avond in de keuken te staan.

Als je geen fan bent van zalm, dan zou je het ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld kabeljauw. Ben je geen liefhebber van vis, dan kun je het ook vervangen door kippendijen.



Stappen

1
Klaar

Snijd de roosjes broccoli van de steel. Schil de steel en snijd deze in grove stukken. Zet een pannetje op het vuur en kook de broccoli tot het net beetgaar is. Giet het af en zet het nog even aan de kant. Ondertussen start je met het aanbakken van de aardappelpartjes. Bak ze rondom krokant en zet daarna het vuur op laag tot middelhoog.
Laat de oven ook alvast voorverwarmen tot 200°C.

2
Klaar

Tijdens het wachten bij stap 1 kun je de zalm in grove stukken snijden van 2-3cm. Snijd de ui in kwart ringen en spiel de spinazie af (indien niet gewassen). Pak nu een wokpan en fruit hier je ui in. Pers de knoflook erover uit en voeg de spinazie toe. Blijf het omscheppen tot de spinazie is geslonken.

3
Klaar

Pak nu een ruime overschaal en voeg de broccoli, aardappelpartjes, spinazie, ui en zalm eraan toe. Schep het goed om zodat het lekker gemixt is. Meng in een kommetje de kookroom, Creme Fraiche en 3/4 van de geraspte kaas. Giet dit mengsel goed verdeel over het gerecht. Strooi de overige geraspte kaas nu over de bovenkant. Zet het gerecht nu ongeveer 20 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
Eetsmakelijk!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Mocktail sinaasappel gember
volgende
Kip souvlaki met groenten rijst
vorige
Mocktail sinaasappel gember
volgende
Kip souvlaki met groenten rijst
Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here