0 0
OliebollenGIF

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
100g Krenten
150g Rozijnen
1st Appel Goudrenet
1cm Gember
1tl Sinaasappel Schil
20g Witte basterdsuiker
500g Bloem
10g Zout
40g Verse gist
500ml Halfvolle Melk
20g Roomboter
4l Zonnebloemolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Oliebollen

Kenmerken:

    Verrassende oliebol!

    • 110min
    • Porties 25
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Oudejaarsdag kun je eigenlijk niet doorkomen zonder dat je een oliebol hebt gegeten. Het is niet weg te denken aan het eind van het jaar! En ik kan er ook niet van afblijven. Het is al een tijdje geleden dat ik zelf oliebollen had gemaakt en het was weer tijd om het te maken! Afgelopen Oudejaarsdag ben ik aan de slag gegaan met dit oliebollenrecept. Naast het maken van deze oliebollen heb ik ook verrukkelijke appelbeignets gemaakt. Het recept voor de beignets kun je HIER vinden.

    Er zijn mensen die meer een voorstander zijn van een simpele oliebol zonder te veel poespas. Zo eten ze het liefste een oliebol zonder krenten/rozijnen. Ik hou daarentegen wel van een oliebol met poespas! In dit recept zitten krenten, rozijnen, appel, gember en een sinaasappelschil. Je zou wel denken dat het een gekke combi is, maar het is echt megalekker! Probeer het eens uit en laat mij weten wat je ervan hebt gevonden!

    Minimale benodigdheden voor oliebollen bakken:
    – Grote diepe pan (braadpan, wokpan, frituurpan)
    Thermometer
    IJsschep
    – Beslagkom

    Stappen

    1
    Klaar

    Spoel als eerste de krenten en rozijnen schoon. Schil de appel in snijd deze in kleine stukjes. Rasp daarna alvast de schil van de sinaasappel en rasp de gember. Uiteraard eerst even de schil wegsnijden van de gember :).

    Giet de melk in een steelpannetje en voeg hier de roomboter aan toe. Verwarm nu de melk tot de boter ook is gesmolten. De richttemperatuur is ongeveer 50°C.
    Pak een kommetje en giet hier een deel van de melk in, ongeveer 200 ml. Verkruimel hier de verse gist in en roer het goed door elkaar. Laat dit nu even staan en ga verder met de volgende stap.

    2
    Klaar

    Pak een grote kom om het beslag in te maken. Doe hier de bloem in en strooi het zout en suiker er overheen. Maak een kuiltje in het midden en doe hier de geraspte gember en de sinaasappelschillen in.

    3
    Klaar

    Giet nu de melk met het gist geleidelijk in het midden en start met het mengen. Dit kun je met een garde of houten lepel doen. Werk van buiten naar binnen als je gaat mengen. Voeg dan ook de rest van de melk geleidelijk toe. Mix het geheel tot het een mooi glad beslag is.

    4
    Klaar

    Voeg nu de rozijnen, krenten en stukjes appel toe. Schep het met een houten lepen door het beslag heen zodat het lekker luchtig blijft. Dek het geheel af met huishoudfolie of een natte theedoek. Laat het geheel ongeveer 1uur rijzen. De ruimte waarin je het beslag laat rijzen moet minimaal op kamertemperatuur zijn. Zelf heb ik het beslag in de oven gezet met alleen het lampje aan. Daarmee is het altijd iets warmer dan kamertemperatuur.

    5
    Klaar

    Giet de zonnebloemolie in een ruime pan. Ik heb hiervoor een braadpan gebruikt. Breng het tot een temperatuur van ongeveer 180°C. Dit is ook de richttemperatuur tijdens het bakken. Als de olie te heet is, dan zullen ze verbranden.

    Gebruik nu je ijsschep en schep er middelgrote bollen uit en doe het direct in de olie. Je bakt ze tot ze goudbruin zijn. Dit is nu ongeveer 5-6 minuten. Voordat je ze serveert kun je er nog wat poedersuiker er overheen doen of de gasten dit zelf laten doen.
    Maar thats it! Geniet ervan!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Appelbeignets in bladerdeeg
    volgende
    Curry Madras met kip
    vorige
    Appelbeignets in bladerdeeg
    volgende
    Curry Madras met kip
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here