Ingrediënten
-
125g Gerookte spekjes
-
500g Kippendijen
-
1st Prei
-
1st Sjalot
-
1st Puntpaprika
-
3st Knoflook
-
1tl Italiaanse kruiden
-
150g Gormas
-
125ml Kookroom
-
1handje Verse basilicum
-
200g Linguine
-
Olijfolie
-
Kruidenmix
-
2tl Worcestersaus
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Sambal
-
0.5tl Grof zeezout
-
0.5tl Zwarte peper
Samenvatting
Dit is een heerlijke romige pasta linguine met kip en gormas kaas, ook wel bekend als ‘magor’. Dit is een lekker romige kaas met gorgonzola en mascarpone. Het geeft een leuke twist aan dit recept.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de kip in stukjes en doe dit in een kom. Voeg dan de kruidenmix eraan toen met een scheut olijfolie. Meng het goed door elkaar en ga verder met de andere voorbereidingen. |
2
Klaar
|
Pak de puntpaprika, snijd door de helft over de lengte en verwijder de zaadlijst. Snijd dan de paprika, prei en sjalot in dunne ringen. Snijd dan ook de knoflook fijn. |
3
Klaar
|
Zet een pan met water op het vuur om alvast aan de kook te brengen voor de pasta straks. Zet dan ook een pan op het vuur om de kip te bakken. |
4
Klaar
|
Voeg een beetje olie toe aan de pan en bak de spekjes uit. Haal ze daarna even uit de pan en leg het op een bord. Voeg dan weer een beetje olie toe in de pan en bak de kip rondom aan. Voeg dan de paprika, prei, sjalot en knoflook eraan toe. Doe dan ook de Italiaanse kruiden erbij en bak het door op middelhoog/hoog vuur. |
5
Klaar
|
Voeg nu ook alvast de pasta toe aan de pan met kokend water en kook het op instructies dat op de verpakking staat. Giet het daarna af en zet het op het aanrecht tot je het gaat opdienen. |
6
Klaar
|
Als de kip zo goed als gaar is, dan zet je het vuur laag. Laat de pan iets afkoelen en voeg de room aan de pan toe. Smelt de gormas er dan in. Als laatste voeg je ook de spekjes er weer aan toe. Roer het geheel goed door elkaar en blijf het bewegen zodat het niet aanbrandt. Snijd de basilicum fijn en mix dit er ook doorheen. |
7
Klaar
|
Nu is alles klaar en kun je het bord opdienen! Hier kun je het beste een diep bord voor gebruiken. Leg op de ene helft van het bord de pasta en op de andere helft het kipmengsel. Eetsmakelijk! |