Ingrediënten
-
5st Rode ui
-
3st Knoflook
-
2st Steranijs
-
250ml Kraanwater
-
200ml Appelaziin
-
100ml Azijn
-
1el Honing
-
1tl Zeezout
Samenvatting
Het is altijd lekker om zelfgemaakte ingelegde rode ui thuis te hebben staan. Het is lekker bij een wokgerecht, nasi, hamburger of wat dan ook! Ik gebruik het vaak bij een Aziatisch recept en daarom heb ik er in dit recept anijs aan toegevoegd. Dat geeft altijd een bijzonder lekkere smaak aan de ui.
Je hebt voor dit recept een ruime wekpot nodig die je goed kunt sluiten. Check de stappen hieronder hoe jij je eigen ingelegde ui kunt maken.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de rode ui in kwart stukken en snijd deze in ringen. Snijd dan de knoflook in grove stukken en doe dit samen met de ui in de wekpot. Voeg dan ook de steranijs eraan toe. |
2
Klaar
|
Pak nu een steelpannetje en doe hier het kraanwater, appelazijn, azijn, honing en zeezout in. Breng dit nu aan de kook tot de honing en het zout is opgelost. |
3
Klaar
|
Giet dit nu erbij in de wekpot en sluit de wekpot. Wacht tot het volledig is afgekoeld en het is klaar om te eten! |