Ingrediënten
-
4st Paprika
-
250g Feta
-
300g GehaktRund
-
1st Rode ui
-
3st Knoflook
-
200g Blad spinazie
-
20g Amandel
-
200g Cherry tomaten
-
5g Verse Peterselie
-
1.5tl KomijnzaadGemalen
-
200 Griekse yoghurt
-
200ml Groentebouillon
-
180gr Couscous
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Chilivlokken
Samenvatting
Lekker recept als maaltijd, maar ook als bijgerecht. Door de kleur en de frisheid in het gerecht is het altijd een feestje op het bord. Geen zin in vlees, maar toch iets leuks willen? Laat het gehakt eruit en je hebt een vegetarische maaltijd.
Stappen
1
Klaar
|
Bereid je voor!Zet alvast je oven aan op 220°C. Snijd de paprika's in de lengte door de helft. Verwijder de pitten, maar laat de steel eraan. Bak je spinazie in een wokpan met een beetje olie tot het is geslonken. Breng het water aan de kook en voeg hier Leg de 8 helften paprika met de bovenkant in een braadschaal en zet deze midden in de oven. Na ongeveer 8 minuten zijn de paprika al iets zacht geworden en kun je ze eruit halen. Bak nu een steelpan en bak de knoflook met een scheut olie en een beetje roomboter. Voeg direct het gehakt toe. Kruid het verder met nog wat peper, zout en chili. Voeg nu de ui toe, en als het gehakt bruin is gebakken, de tomaten. Voeg als laatst de spinazie, (2/3) amandelen en peterselie toe. Haal de pan van het vuur en meng de couscous en de helft van de feta en doorheen. |
2
Klaar
|
Het vullen van de paprikaHaal de paprika uit de oven en begin met het vullen. Druk het goed aan zodat ze lekker goed gevuld zijn. leg je paprika's weer terug in de ovenschaal met de vulling omhoog. Strooi hier nog wat feta, amandelen en peterselie overheen. Strooi nog een beetje olie eroverheen. Nu kunnen ze de oven in voor nog een 12 minuten. Daarna zijn ze klaar. De overgebleven vulling kun je dadelijk gebruiken met het opmaken van je bord. |
3
Klaar
|
Serveer!Lag 2 paprika's op een bord, met nog een beetje van je mengsel erbij. Leg een lekkere toef Griekse yoghurt op je paprika en sprenkel nog een beetje amandel en peterselie erover. |