0 0
Gevulde paprika met couscous, gehakt en feta

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
4st Paprika
250g Feta
300g Gehakt Rund
1st Rode ui
3st Knoflook
200g Blad spinazie
20g Amandel
200g Cherry tomaten
5g Verse Peterselie
1.5tl Komijnzaad Gemalen
200 Griekse yoghurt
200ml Groentebouillon
180gr Couscous
Zwarte peper
Zeezout
Chilivlokken

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gevulde paprika met couscous, gehakt en feta

Keuken

Lekker als maaltijd of als bijgerecht.

  • 45min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Lekker recept als maaltijd, maar ook als bijgerecht. Door de kleur en de frisheid in het gerecht is het altijd een feestje op het bord. Geen zin in vlees, maar toch iets leuks willen? Laat het gehakt eruit en je hebt een vegetarische maaltijd.



Stappen

1
Klaar

Bereid je voor!

Zet alvast je oven aan op 220°C.
Snijd je tomaten in 4 stukken, rode ui in kwart stukken, knoflook fijn en hak de amandelen grof.

Snijd de paprika's in de lengte door de helft. Verwijder de pitten, maar laat de steel eraan.

Bak je spinazie in een wokpan met een beetje olie tot het is geslonken.

Breng het water aan de kook en voeg hier
Een bouillonblokje aan toe. Giet dit over de couscous heen in een schaal en laat het wellen door een bord erop te leggen.

Leg de 8 helften paprika met de bovenkant in een braadschaal en zet deze midden in de oven. Na ongeveer 8 minuten zijn de paprika al iets zacht geworden en kun je ze eruit halen.

Bak nu een steelpan en bak de knoflook met een scheut olie en een beetje roomboter. Voeg direct het gehakt toe. Kruid het verder met nog wat peper, zout en chili. Voeg nu de ui toe, en als het gehakt bruin is gebakken, de tomaten. Voeg als laatst de spinazie, (2/3) amandelen en peterselie toe. Haal de pan van het vuur en meng de couscous en de helft van de feta en doorheen.

2
Klaar

Het vullen van de paprika

Haal de paprika uit de oven en begin met het vullen. Druk het goed aan zodat ze lekker goed gevuld zijn. leg je paprika's weer terug in de ovenschaal met de vulling omhoog. Strooi hier nog wat feta, amandelen en peterselie overheen. Strooi nog een beetje olie eroverheen. Nu kunnen ze de oven in voor nog een 12 minuten. Daarna zijn ze klaar.

De overgebleven vulling kun je dadelijk gebruiken met het opmaken van je bord.

3
Klaar

Serveer!

Lag 2 paprika's op een bord, met nog een beetje van je mengsel erbij. Leg een lekkere toef Griekse yoghurt op je paprika en sprenkel nog een beetje amandel en peterselie erover.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Lasagne op mijn manier
volgende
Pasta kip pesto
vorige
Lasagne op mijn manier
volgende
Pasta kip pesto

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here