Ingrediënten
-
De cordon bleu
-
400g Kipfilet
-
2plakken Schouderham
-
2plakken Jonge kaas
-
75g Bloem
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Uienpoeder
-
1tl Zwarte peper
-
1tl Zeezout
-
75g Paneermeel
-
75g Panko
-
2st Eieren
-
Voor ernaast
-
200g Andijvie
-
125g Gerookte spekjes
-
1st Ui
-
2st Knoflook
-
15g Manchego
-
1st Zoete aardappel
-
2st Aardappelen
Samenvatting
Een cordon bleu past altijd goed bij een simpel AVG’tje (aardappelen, vlees en groenten) doordeweeks.
Eerder kocht ik de cordon bleu kant en klaar in de supermarkt. Het is niet te vergelijken als je het zelf maakt. Het is niet moeilijk en zo veel lekkerder! Zeker als je zelf een dubbele paneerlaag kan aanbrengen. In dit recept heb ik kipfilet gebruikt omdat ik dit toch wel lekkerder vind dan een varkenslapje. De jonge kaas kun je ook vervangen door je favoriete kaas, your pick!
Ik heb als bijgerecht andijvie en aardappeltjes gedaan. Veel plezier met koken en laat hieronder weten wat je er van vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Aardappels voorkokenJe aardappelen duren het langste. Begin met deze voor te koken! Laat ze ongeveer 10 minuten in kokend water liggen en spoel daarna met koud water af. Snijd ze daarna in grove stukken en bak ze lekker krokant in de zonnebloemolie met een beetje peper en zout. |
2
Klaar
|
Voor de cordon bleu begin je met de kip in te snijden. Leg de kip op de snijplank en leg je hand erop. Snijd dan horizontaal in de kip tot ongeveer 2cm van de andere kant. Je moet de kip dus niet helemaal doorsnijden. Rol de kaas in de ham en leg het dan in de kipfilet. Prik er een cocktail prikker aan de zijkant er doorheen om de kipfilet dicht te houden. Strooi er nog een beetje peper en zout overheen en leg de kipfilets even aan de kant. Ga verder met de andere voorbereidingen. Snijd de ui in halve ringen en snijd de andijvie in reepjes. Je kunt dit uiteraard ook gesneden kopen in de winkel. De knoflook pers je straks tijden het bakken. Dit bijgerecht ga je dadelijk tegelijk bakken met de cordon bleu. Tip: |
3
Klaar
|
PanerenKlop de eieren los in een kommetje en zet 3 borden klaar voor de bloem, panko en paneermeel. Mix door de bloem de knoflook-, paprika- en uienpoeder. Haal de kipfilet eerst door de bloem en dan door het ei. Daarna door het paneermeel en nog een keer door het ei en als laatste door de panko. Zo heb je een lekkere dubbel gepaneerde cordon bleu! |
4
Klaar
|
Bakken maar!Zet een koekenpan en een wokpan op het vuur en doe hier een scheut olie in. Bak de cordon bleu mooi goudbruin in de koekenpan. Tegen het einde van het bakken kun je het vuur lager doen en een klontje boter toevoegen. Hoeft niet, maar vind ik altijd wel erg lekker! Tegelijkertijd kun je aan de gang met de wokpan. Bak daar eerst de spekjes 1 minuut in voordat je de ui erbij doet. Pers ook de knoflook erover uit. Als laatste voeg je de andijvie toe, dit hoeft maar hooguit 2 minuten mee te bakken. Als het goed is zijn je aardappeltjes al lekker knapperig gebakken en je cordon bleu ook. Serveren en smullen maar! |