0 0
Clubsandwich  met gegrilde kip

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
6 plakken Witbrood
300g Kippendijen
1st Little gem
50g Zwitserse Gruyère
4st Bacon
2st Eieren
0.5st Komkommer
3st Tomaat Trostomaten
3st Radijs
3st Augurk
0.5st Rode ui
4tl Cajun
1tl Sojasaus
2tl Sesamolie
1tl Worcestersaus
1tl Chilivlokken
Grove mosterd
Mayonaise
Aioli
Chips Naturel

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Clubsandwich met gegrilde kip

Kenmerken:

    Een bekend lunchgerecht uit eigen keuken!

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    De lente is al in aantocht en mijn hoofd zit al bij het heerlijk lunchen op het terras. De clubsandwich is voor mij dan wel echt de klassieker. Toch heeft iedereen toch weer zijn/haar eigen twist aan deze sandwich. Nu dacht ik dit ook maar eens te doen. Precies met de ingrediënten welke ik lekker vind. En ik moet eerlijk zeggen dat dit recept boven mijn verwachting uit is gekomen. De gemarineerde kippendijen geven een rijke smaak aan dit broodje.



    Stappen

    1
    Klaar

    Zet een pannetje water op het vuur en doe hier de 2 eieren in. Breng het water aan de kook en laat het daarna nog een 6 minuten doorkoken. Laat ze daarna schrikken door koud water er overheen te laten stromen. Leg ze aan de kant en laat ze verder afkoelen. Start nu met het bakken van de plakjes bacon. Doe dit op laag/middelhoog vuur. Overhaast dit niet. Bak ze uit tot ze lekker bruin zijn. Draai ze uiteraard wel tussendoor om. Daarna kun je ze laten uitlekken op een vel keukenpapier.
    Tijdens het bakken kun je alvast aan de gang gaan met het snijden van de groenten.

    2
    Klaar

    Was de komkommer, tomaat en radijsjes. Snijd deze in plakjes. De little gem kun je ook even wassen en pluk daarna de bladen eraf. Snij hier alleen 1cm van de onderkant af. De augurk kun je over de lengte in plakjes snijden. De halve rode ui maak je halve ringen van.
    De plakken Gruyere kun je met een mesje van het blok snijden of met een kaasschijf.

    3
    Klaar

    Kip braden en brood roosteren

    De kippendijen kun je in grote stukken laten, deze zul je na het bakken snijden. Kruid de kippendijen met de cajun, soja, Worcester en sesamolie. Bak ze op hoog vuur rondom bruin met een beetje olie. Zet het vuur daarna laag en laag ze verder garen. Draai ze wel regelmatig om. Voor een extra romig effect voeg je een klont roomboter toe en schep dit over de kippendijen.

    Tijdens het wachten kun je tegelijkertijd het brood alvast roosteren.
    In een ander recept van mij beschrijf ik in stap 1 hoe je een heerlijke geroosterde boterham kan roosteren in een klein beetje olie en boter. Als je dit lekker lijkt, check dan; https://checkmydish.nl/recipe/grilled-cheese-sandwich/

    4
    Klaar

    Het opbouwen van je sandwich

    Smeer over 1 zijde van de eerste boterham de mayonaise. Leg op deze boterham het ei, de komkommer, tomaat, radijs en Gruyère. Smeer nu 1 kant van de volgende boterham in met aioli. Leg hier een de little gem, kippendijen, bacon en augurk op. Voor de laatste boterham besmeer je 1 kant met grove mosterd en leg deze dan bovenop de rest. Prik hier nu een lange satéprikker doorheen als je deze in huis hebt. Dit is niet noodzakelijk.

    Maak nu je bord op door de sandwich erop te leggen en de resterende groenten. Leg daarnaast een handvol van de chips.
    Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Bloemkoolsoep
    vorige
    Romige bloemkoolsoep met prei en hamblokjes
    Wildstoof van ree. Laurier, cognac, rozemarijn, tijm, knoflook, kruidnagel, ontbijtkoek, champignons, spekjes en zilveruitjes
    volgende
    Wildstoof van Ree
    Bloemkoolsoep
    vorige
    Romige bloemkoolsoep met prei en hamblokjes
    Wildstoof van ree. Laurier, cognac, rozemarijn, tijm, knoflook, kruidnagel, ontbijtkoek, champignons, spekjes en zilveruitjes
    volgende
    Wildstoof van Ree

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here