Ingrediënten
-
6 plakken Witbrood
-
300g Kippendijen
-
1st Little gem
-
50g Zwitserse Gruyère
-
4st Bacon
-
2st Eieren
-
0.5st Komkommer
-
3st TomaatTrostomaten
-
3st Radijs
-
3st Augurk
-
0.5st Rode ui
-
4tl Cajun
-
1tl Sojasaus
-
2tl Sesamolie
-
1tl Worcestersaus
-
1tl Chilivlokken
-
Grove mosterd
-
Mayonaise
-
Aioli
-
ChipsNaturel
Samenvatting
De lente is al in aantocht en mijn hoofd zit al bij het heerlijk lunchen op het terras. De clubsandwich is voor mij dan wel echt de klassieker. Toch heeft iedereen toch weer zijn/haar eigen twist aan deze sandwich. Nu dacht ik dit ook maar eens te doen. Precies met de ingrediënten welke ik lekker vind. En ik moet eerlijk zeggen dat dit recept boven mijn verwachting uit is gekomen. De gemarineerde kippendijen geven een rijke smaak aan dit broodje.
Stappen
1
Klaar
|
Zet een pannetje water op het vuur en doe hier de 2 eieren in. Breng het water aan de kook en laat het daarna nog een 6 minuten doorkoken. Laat ze daarna schrikken door koud water er overheen te laten stromen. Leg ze aan de kant en laat ze verder afkoelen. Start nu met het bakken van de plakjes bacon. Doe dit op laag/middelhoog vuur. Overhaast dit niet. Bak ze uit tot ze lekker bruin zijn. Draai ze uiteraard wel tussendoor om. Daarna kun je ze laten uitlekken op een vel keukenpapier. |
2
Klaar
|
Was de komkommer, tomaat en radijsjes. Snijd deze in plakjes. De little gem kun je ook even wassen en pluk daarna de bladen eraf. Snij hier alleen 1cm van de onderkant af. De augurk kun je over de lengte in plakjes snijden. De halve rode ui maak je halve ringen van. |
3
Klaar
|
Kip braden en brood roosterenDe kippendijen kun je in grote stukken laten, deze zul je na het bakken snijden. Kruid de kippendijen met de cajun, soja, Worcester en sesamolie. Bak ze op hoog vuur rondom bruin met een beetje olie. Zet het vuur daarna laag en laag ze verder garen. Draai ze wel regelmatig om. Voor een extra romig effect voeg je een klont roomboter toe en schep dit over de kippendijen. Tijdens het wachten kun je tegelijkertijd het brood alvast roosteren. |
4
Klaar
|
Het opbouwen van je sandwichSmeer over 1 zijde van de eerste boterham de mayonaise. Leg op deze boterham het ei, de komkommer, tomaat, radijs en Gruyère. Smeer nu 1 kant van de volgende boterham in met aioli. Leg hier een de little gem, kippendijen, bacon en augurk op. Voor de laatste boterham besmeer je 1 kant met grove mosterd en leg deze dan bovenop de rest. Prik hier nu een lange satéprikker doorheen als je deze in huis hebt. Dit is niet noodzakelijk. Maak nu je bord op door de sandwich erop te leggen en de resterende groenten. Leg daarnaast een handvol van de chips. |