Ingrediënten
-
Gehaktbal
-
240g Rundergehakt
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Uienpoeder
-
1tl Sambal
-
1el Worcestersaus
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Toppings
-
1st Ui
-
2el Satésaus
-
10g Roomboter
-
6plakken Ontbijtspek
-
2st Zachte Bolletjes
Samenvatting
Vrij simpel en een top broodje voor bij de lunch of als snack na de borrel. Iedereen kent wel het ‘broodje bal’, maar hebben ze deze al geproefd? Verras jezelf of je gasten met dit recept voor een broodje bal. Gegarandeerd succes!
Stappen
1
Klaar
|
Mix de ingrediënten voor de gehaktbal en maak er balletjes met het gewicht van 60g van. Bak alvast het ontbijtspek uit en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Snijd nu de ui in kwart ringen. |
2
Klaar
|
Zet een pan op het vuur met een laagje olie. Verhit de olie en braad de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en voeg de uien eraan toe met de roomboter en een beetje zout. Karameliseer de uien mee tijdens het garen van de gehaktballen. |
3
Klaar
|
Maak ondertussen de satésaus klaar volgens de instructies op de verpakking. |