Ingrediënten
-
1 Fles pompoen
-
300 g Winterpeen
-
1 Paprika
-
1 Ui
-
1 L Kraanwater
-
3 teentjes Knoflook
-
1 Groentebouillon
-
125g Crème fraîche
-
2 tl Sambal
-
2 takjes Tijm
-
2 el Olijfolie
-
1 el Zwarte peper
-
1 tl Chilivlokken
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Aller eerste begin je met het schillen en snijden van de groenten; pompoen, wortel, paprika en ui. Snijd de groenten in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Zet een grote pan op het fornuis en giet de olijfolie in de pan. Laat warm worden. |
2
Klaar
|
Wanneer de olie warm is voeg je de groenten die gesneden zijn toe. Bak 2 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook en de tijm fijn, voeg dit toe aan de groenten en bak 1 minuut mee. |
3
Klaar
|
Wanneer alles is aangebakken voeg het kraanwater en het bouillonblokje toen en breng aan de kook. Zorg er voor dan alle groenten onderwater staan. Laat dit 30 minuten zachtjes doorkoken. |
4
Klaar
|
Als alle groenten zacht zijn kunnen we de soep gaan pureren. Pureer met een staafmixer alle groenten helemaal glad. Wanneer de soep de dik is kun je nog wat extra water toevoegen. Voeg dan de crème fraiche, gemalen zwarte peper en de sambal toe en roer dit met een soeplepel door de soep heen. Verdeel de soep over de soepkommen en strooi als garnering wat chili vlokken over de soep. Eet smakelijk |