Ingrediënten
-
650g Aardappelen
-
1st Ui
-
5st Eieren
-
2el Cajun
-
2tl Chilivlokken
-
1tl Zwarte peper
-
1tl Zeezout
-
10g Roomboter
-
8st Bacon
-
2tl Donkere basterdsuiker
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Schil de aardappelen en ui. Rasp ze grof en doe het in een zeef. Probeer er zoveel als mogelijk vocht eruit te drukken. Hoe minder vocht, hoe knapperiger je Hash Brown wordt. Voeg nu de cajun, peper en zout doe en hussel het door elkaar. |
2
Klaar
|
Voeg in het kleine pannetje de olie, boter en suiker toe. Als de suiker is opgelost, dan voeg je de bacon toe. Bak deze lekker uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Ga nu starten met het bakken van de Hash browns. |
3
Klaar
|
Pak een koekenpan die ook bestendig is voor in de oven. Verhit de pan op het vuur met een scheut olie erin. Zorg ervoor dat je start op hoog vuur. |
4
Klaar
|
Gebruik een bord om de Hash Brown om te draaien. Je legt het bord met de bovenkant op de pan. Draai het om en leg het weer terug in de pan om de andere kant te bakken. Bak deze kant 2 minuten op hoog vuur. Zet de het vuur onder de pan ui en kraak de eieren over de Hash Brown heen. Bestrooi het met nog wat cajun, peper en zout en zet het in de oven totdat de eieren gaar zijn. Haal de pan uit de oven en verdeel de bacon er overheen. Eet smakelijk! |