0 0
Hash Browns met bacon en ei

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
650g Aardappelen
1st Ui
5st Eieren
2el Cajun
2tl Chilivlokken
1tl Zwarte peper
1tl Zeezout
10g Roomboter
8st Bacon
2tl Donkere basterdsuiker

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hash Browns met bacon en ei

Kenmerken:
  • Spicy

Lekker als ontbijt of lunch!

  • 30min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Lekker stevig recept voor ontbijt of voor de lunch.



Stappen

1
Klaar

Schil de aardappelen en ui. Rasp ze grof en doe het in een zeef. Probeer er zoveel als mogelijk vocht eruit te drukken. Hoe minder vocht, hoe knapperiger je Hash Brown wordt. Voeg nu de cajun, peper en zout doe en hussel het door elkaar.
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en zet een klein pannetje op het vuur om de bacon in uit te bakken.

2
Klaar

Voeg in het kleine pannetje de olie, boter en suiker toe. Als de suiker is opgelost, dan voeg je de bacon toe. Bak deze lekker uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Ga nu starten met het bakken van de Hash browns.

3
Klaar

Pak een koekenpan die ook bestendig is voor in de oven. Verhit de pan op het vuur met een scheut olie erin. Zorg ervoor dat je start op hoog vuur.
Pak met je handen de geraspte aardappelen en ui uit de zeef. Knijp ze nog extra voordat je ze in de pan doet. Herhaal dit totdat je alles in de pan hebt gedaan. Snijd de roomboter in plakjes en verdeel zo over de rand in de pan. Dit zorgt voor een lekkere knapperige rand. Bak het nu verder op middelhoog vuur. Zodra de randen mooi gebruind zijn, dan ben je klaar om het om te draaien.

4
Klaar

Gebruik een bord om de Hash Brown om te draaien. Je legt het bord met de bovenkant op de pan. Draai het om en leg het weer terug in de pan om de andere kant te bakken. Bak deze kant 2 minuten op hoog vuur. Zet de het vuur onder de pan ui en kraak de eieren over de Hash Brown heen. Bestrooi het met nog wat cajun, peper en zout en zet het in de oven totdat de eieren gaar zijn. Haal de pan uit de oven en verdeel de bacon er overheen.

Eet smakelijk!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Gehaktballen oosterse stijl
volgende
Lemon curd
vorige
Gehaktballen oosterse stijl
volgende
Lemon curd
Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here