0 0
Double cheeseburger met gefrituurde uienringen

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
200g Rundergehakt 30%vet
0.5st Little gem
1st Hamburgerbroodjes
2plakjes Vleestomaat
2plakjes Cheddar
2plakjes Bacon
Cocktailsaus
0.5st Witte ui
1l Zonnebloemolie
Beslag
100g Bloem
125ml Bier
Zout
1el Witte wijnazijn
1tl Witte basterdsuiker

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Double cheeseburger met gefrituurde uienringen

Kenmerken:

    De krokante uienringen maken het af!

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Beslag

    Samenvatting

    Delen

    Burger kan ik elke week eten!! Je kunt altijd variëren en ik ben er gek op! Dit keer heb ik een toprecept voor een dubbele cheeseburger met gefrituurde uienringen. Deze burger is toch vaak het meeste bekend met de Engelse benaming; the double cheeseburger.

    Voor de hamburger heb ik gebruik gemaakt van rundergehakt. Haal dit bij je lokale slager en vraag om een verhouding van 70% vlees en 30% vet. Daardoor houd je een lekker sappige burger.

    Voor het beslag kun je elk biertje gebruiken die je wilt. Ik heb gewoon pils gebruikt. Als je een lekker donker biertje hebt, dan kan dit zeker ook!

    In dit recept heb ik de burgers gebakken in een koekenpan. Uiteraard kan dit ook bijvoorbeeld in een gietijzeren koekenpan op de bbq.



    Stappen

    1
    Klaar

    Maak van het gehakt 2 balletjes van 100g. En kruid ze met peper en zout.
    Was daarna je little gem en houd het blad heel. Was ook de tomaat en snijd de tomaat in plakken. Snijd ook alvast de ui in hele ringen.

    2
    Klaar

    Uienringen

    Warm alvast een steelpannetje op met de zonnebloemolie erin tot 180°C.
    Mix de ingredienten voor het beslag in een kom. Mix totdat je geen klontjes meer hebt.
    Pak daarnaast nog een kommetje en doe hier nog een beetje bloem in.

    Haal de uienringen stuk voor stuk eerst door de bloem. Daarna kun je ze stuk voor stuk door het beslag halen en daarna frituur je ze ongeveer 5 minuten. Herhaal dit tot je uienringen op zijn.

    3
    Klaar

    Snijd het hamburgerbroodje door het midden en rooster het in een droge koekenpan. Haal het er daarna uit en bak de bacon in uit.

    4
    Klaar

    Nu ben je er bijna! Pak nu een koekenpan en doe hier een scheutje olie of roomboter in.
    Leg de balletjes gehakt erin en druk deze helemaal plat tot 2 burgers. Dit kun je bijvoorbeeld met een spatel doen. Laat de burgers nu lekker karameliseren en beweeg ze niet! Je draait ze na ongeveer 4minuten om. Even afhankelijk hoe dik je ze hebt gelaten. Nu je ze hebt omgedraaid leg je op elke burger een plakje cheddar.

    5
    Klaar

    Besmeer de broodjes aan de binnenkant met een beetje boter en leg op de onderkant de sla en daarna de tomaat. Dan leg je de dubbele burgers met kaas erop gevolgd door de bacon en een uienring. Of meerdere :)!
    Top het nog een beetje af met cocktailsaus en thats it!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Focaccia olijf, tijm, zongedroogde tomaten
    volgende
    Kipcurry mango
    vorige
    Focaccia olijf, tijm, zongedroogde tomaten
    volgende
    Kipcurry mango
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here