Ingrediënten
-
200g Rundergehakt30%vet
-
0.5st Little gem
-
1st Hamburgerbroodjes
-
2plakjes Vleestomaat
-
2plakjes Cheddar
-
2plakjes Bacon
-
Cocktailsaus
-
0.5st Witte ui
-
1l Zonnebloemolie
-
Beslag
-
100g Bloem
-
125ml Bier
-
Zout
-
1el Witte wijnazijn
-
1tl Witte basterdsuiker
Samenvatting
Burger kan ik elke week eten!! Je kunt altijd variëren en ik ben er gek op! Dit keer heb ik een toprecept voor een dubbele cheeseburger met gefrituurde uienringen. Deze burger is toch vaak het meeste bekend met de Engelse benaming; the double cheeseburger.
Voor de hamburger heb ik gebruik gemaakt van rundergehakt. Haal dit bij je lokale slager en vraag om een verhouding van 70% vlees en 30% vet. Daardoor houd je een lekker sappige burger.
Voor het beslag kun je elk biertje gebruiken die je wilt. Ik heb gewoon pils gebruikt. Als je een lekker donker biertje hebt, dan kan dit zeker ook!
In dit recept heb ik de burgers gebakken in een koekenpan. Uiteraard kan dit ook bijvoorbeeld in een gietijzeren koekenpan op de bbq.
Stappen
1
Klaar
|
Maak van het gehakt 2 balletjes van 100g. En kruid ze met peper en zout. |
2
Klaar
|
UienringenWarm alvast een steelpannetje op met de zonnebloemolie erin tot 180°C. Haal de uienringen stuk voor stuk eerst door de bloem. Daarna kun je ze stuk voor stuk door het beslag halen en daarna frituur je ze ongeveer 5 minuten. Herhaal dit tot je uienringen op zijn. |
3
Klaar
|
Snijd het hamburgerbroodje door het midden en rooster het in een droge koekenpan. Haal het er daarna uit en bak de bacon in uit. |
4
Klaar
|
Nu ben je er bijna! Pak nu een koekenpan en doe hier een scheutje olie of roomboter in. |
5
Klaar
|
Besmeer de broodjes aan de binnenkant met een beetje boter en leg op de onderkant de sla en daarna de tomaat. Dan leg je de dubbele burgers met kaas erop gevolgd door de bacon en een uienring. Of meerdere :)! |